Renault kangoo extrem dCi 110

  • 14.11.2013
  • Žane Kurent
#

O renault kangooju ne bomo izgubljali besed. Tisti, ki ga imate, se boste v prihodnosti zanj še odločili, saj so po raziskavi sodeč kupci kangooja najbolj zvesti in niti ne razmišljajo o drugih modelih (raziskava renaulta, ki jo je opravila zunanja ustanova). Njegove prednosti so prostornost, ugodna cena in varčni motorji. Temu bodo prikimali tako obrtniki, ki si lastijo delovsko različico kot tudi družine s potniškimi verzijami. Mi smo na test prejeli potniškega kangooja z oznako extrem. Takšne v kangojevi ponudbi še ni bilo.

Extrem stoji za najvišjim paketom opreme kjer najdemo tempomat, usnjen volanski obroč, mizice na zadnji strani sedežev, zatemenjena stranska stekla in poklopljiva zunanja ogledala. Najpomembnejše atribute smo spustili, da se jih lotimo postopoma.

renault-kangoo-extrem-dci-110-1384466244

Zunanjost je po prenovi prejela nov velik renaultov znak, paket extrem pa je prispeval dodatke kot so strešni nosilci, bočne zaščitne letve  in zadnji odbijač v črni barvi. Če napišem, da prejmete še nalepke Extrem, si boste želeli, da takšnega poimenovanja niti ne bi bilo. Mislim si, da kupci kangooja na lepotičenje in »šminko« ne boste veliko dali, bo pa morda bolj zanimiva oprema v notranjosti. Poleg zložljivega sovoznikovega sedeža za dodaten prostor v primeru vožnje z avstrijske Ikee, hvalimo še dodaten prostor v predalih pod stropom.

Prednost kangooja extrem je funkcija Extended Grip. V primeru nevsakdanje vozne podlage (mehak sneg, blato, sneg, pesek), sistem z motorjem regulira navor in spremlja delovanje zavor za čimboljši izkoristek pogonskih koles. Z nekaj več zdrsavanja lažje najdemo prepotreben oprijem. Seveda sistema ne moremo enačiti s štirikolesnim pogonom, Extended Grip je zgolj pomoč v manjši zagati.

GALERIJA

Renault kangoo extrem dCi 110

Cena osnovne različice: 14.900 EUR (renault kangoo base 1,6 16V)

Osnovna cena testne različice: 19.200 EUR (renault kangoo extrem dCi 110)

Dodatna oprema: paket avtomatska klima (avtomatska klima, brisalniki s senzorjem za dež), radio CD, MP3 z AUX in Bluetooth vmesnikom, integriran zaslon, platišča iz lahke litine 16", mreža v prtljažnem prostoru, kovinska barva

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 21.050 EUR

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO