Renault Kadjar – predstavitev in cene novega modela

  • 03.06.2015
  • Gregor Žvab
#

Renault Kadjar (Kadžar) je prvi poizkus Francozov, da se prebijejo v razred športnih terencev C segmenta. Z visokimi ambicijami so predstavili avto, ki je med podobnimi največji, tudi oblikovno pa na nek način izstopa. Oblikovalci so namreč zadržali osnovne poteze, ki so krasile konceptni avto. Napihnjeni blatniki ter agresivna linija ustvarjajo celovito podobo Kadjarja. Sprednja maska je poznana iz številnih drugih Renaultovih modelov in pomeni trenutno hišno usmeritev.

renault-kadjar-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1433357433

Prostornost je v ospredju

V notranjosti najprej opazimo povsem digitalne merilnike pred voznikom ter zaslon sistema R-Link 2. Ta je sicer manjši, kot tisti v Renaultu Espace, a vseeno dovolj pregleden. Volanski obroč je nekoliko bolj športno zastavljen, z ravnim spodnjim delom, za sovoznika pa je, v slogu terenskih vozil, na voljo ročica za oprijem, nameščena na sredinsko konzolo. Zavoljo velikosti avtomobila, ki v dolžino meri malenkost manj kot štiri metre in pol, ter 2,65 m medosne razdalje, je prostora v notranjosti dovolj, tako na zadnji klopi, kot tudi v prtljažniku. Ta meri v osnovi 472 litrov, je pa z enostavnim podiranjem zadnje klopi izdatno poklopljiv, če pa zložimo še sovoznikov sedež (Easy Break), pa lahko s Kadjarjem tovorimo tudi več kot 2,5 m dolge predmete.

renault-kadjar-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1433357418

Renaultovci so novincu namenili tudi obilo asistenčnih in varnostnih sistemov. Tu je sistem za nadzor mrtvega kota ter opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, niso pa pozabili niti na aktivno pomoč pri zaviranju v sili (AEBS). Kadjar je zmožen prepoznavati tudi prometne znake, ter parkirati skorajda samodejno, lahko pa je opremljen tudi s 360 stopinjskim sistemom kamer, senzorji spredaj in zadaj ter s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec.

renault-kadjar-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1433357446

1 bencinar, 2 dizla

Motorna paleta je manjša, kot bi si sprva mislili in obsega dva motorja, enega bencinskega in dva dizelska. Bencinski Energy TCE 130 zmore 96 kW (130 KM), tovarna pa obljublja porabo med 5,6 in 5,8 l/100 km, odvisno od paketa opreme. Manjši dizelski je že preverjeni 1.5 litrski Energy dCi 110 (81 kW/110 KM) s porabo od 3,8 do 3,9 l/100 km, močnejši dizel pa ima prostornino 1.6 litra in oznako Energy dCi 130 (96 kW/130 KM), na 100 km pa potrebuje med 4,5 in 4,9 litrov dizelskega goriva.

renault-kadjar-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1433357443

Na vse motorje je v osnovi »nataknjen« šest stopenjski ročni menjalnik, medtem ko je štiri kolesni pogon na voljo le z močnejšim dizlom. Malce so zakomplicirali pri avtomatiki, ki je trenutno na voljo zgolj za šibkejši dizelski motor, kasneje pa bo dobavljiva tudi s preostalima motorjema, a ne v kombinaciji s štiri kolesnim pogonom. Če je avto gnana na vsa štiri kolesa, je menjalnik lahko samo ročni. Iskreno, razlog za to nam ni povsem jasen.

renault-kadjar-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1433357428

Želi biti prvi

Renault Kadjar je na voljo s štirimi paketi opreme, Life, Zen, Xmod in Bose Edition, pri čemer vas bo bencinski motor s paketom Life prišel 19.990 EUR, medtem ko bo potrebno za prvo dizelsko različico dodati še 1500 EUR. Najdražji Kadjar z močnejšim dizlom, štiri kolesnim pogonom in paketom opreme Bose Edition, vas bo prišel 28.900 EUR. Pri uvozniku o konkretnih prodajnih številkah niso želeli govoriti, izdali so le ambicijo, da si želijo priti na vrh tega segmenta.

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO