Renault grand scenic bose edition dCi 130 energy

  • 13.11.2014
  • Žane Kurent
#

Renult scenic, grand scenic, scenic xmod... Francoski renault je družinam namenil širok nabor različic scenic. Mi smo preizkusili renault grand scenica, ki je od običajnega daljši za 21 cm in ima vgrajena dva dodatna sedeža v tretji vrsti. Za bolj »terensko« naravnanega scenica, s plastično zaščito karoserije in sistemom za boljši oprijem, pa bo potrebno pogledati za scenicom xmod.

renault-grand-scenic-bose-edition-dci-130-energy-1415834333

renault-grand-scenic-bose-edition-dci-130-energy-1415834334

Naš testni renault grand scenic ima še eno veliko posebnost. Že v imenu lahko zasledite ime Bose, ki stoji za vrhunskim zvočnim sistemom v vrednosti 600 evrov. V paketu z ozvočenjem, ki preglasi zborovsko dretje otrok, voznik prejeme še kamero za vzvratno vožnjo, parkirna tipala spredaj in zadaj, asistenco za ohranjanje pravilne smeri na voznem pasu in samodejni vklop ter izklop luči. Ja, vse za 600 evrov – dobro sestavljen paket s pripomočki, ki so vse bolj iskani v tovrstnih družinskih vozilih.

Renault scenic 1,5 dCi 110 energy

renault-grand-scenic-bose-edition-dci-130-energy-1415834497

renault-grand-scenic-bose-edition-dci-130-energy-1415834572

Še več udobja v vožnji smo užili s sedeži v kombinaciji usnja in tkanine. Sedeži so komfortni, zato se voznik in sovoznik lahko mirno prepustita vožnji, potniki, ki sedijo zadaj, pa se tudi ne morejo pritoževati, saj so sedeži ločeni in vzdolžno pomični. Na splošno je potniška kabina prostorna in zračna, veliko je steklenih površin s čimer je vidljivost na cesto boljša, za svež zrak pa skrbi strešno okno z električnim pomikom, ki sega vse do druge sedežne vrste.

renault-grand-scenic-bose-edition-dci-130-energy-1415834501

Prtljažni prostor je velik 208 litrov, v kolikor imamo postavljenih vseh sedem sedežev. Je pa renault grand scenic primeren za prenos večjih in daljših predmetov, saj lahko vse sedeže odstranimo, s čimer pridobimo več kot 2000 litrov prtljažnega prostora.

GALERIJA

Dizelski motor, ki nas je vozil naokoli, je prepričljiv, odziven in gospodaren, saj je popil toliko kot smo pričakovali za takšno vozilo. Povprečna poraba 1,5-litrskega dizelskega motorja s 96 kW (130 KM) se je gibala okoli 6 litrov, ob bolj varčni vožnji pa smo jo uspeli zmanjšati proti 5 litrom. Tu se moramo zahvaliti 6-stopenjskemu menjalniku, kakšen deci pa smo morda privarčevali na račun sistema stop/start, ki je sestavni del motorjev Energy.

Renault grand scenic bose edition dCi 130 energy
Cena vstopne različice: 20.230 EUR (renault grand scenic expression 1,6 16V)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 26.780 EUR (renault grand scenic bose edition dCi 130 energy)
 
Dodatna oprema: sedem sedežev, zasilno rezervno kolo, panoramska streha, paket BOSE (kamera zadaj za pomoč pri parkiranju, pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, asistenca za ohranjevanje pravilne smeri na voznem pasu, samodejni vklop / izklop dolgih luči), paket R-Link (multimedijski sistem R-Link z vgrajenim zaslonom na dotik 7" s funkcijami MP3 AUX Bluetooth USB, navigacijski sistem TOM TOM, kartografija celotne Evrope, spletna povezava), kovinska barva;
 
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 29.865 EUR

Renault scenic se uvršča med bolj ugodne družinske enoprostorce z odličnim cenovnim razmerjem, vendar se mu ob številnih dodatkih hitro dvigne cena in skoči v cenovni razred, kjer prepričata ford c-max in citroen C4 picasso.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO