Renault Espace – predstavitev in cene novega modela

  • 19.05.2015
  • Gregor Žvab
#

Renault Espace je pionir med enoprostorci, to je dejstvo. Ko so ga leta 1984 predstavili javnosti, je začel revolucijo na področju avtomobilov in Renault skuša več kot 30 let kasneje zadevo ponoviti, a na drugačen način. Novi Espace namreč ni več klasičen enoprostorec, temveč »luksuzni crossover«.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060047

Luksuzni Crossover?!

Za ta korak so se pri Renaultu odločili zaradi drastičnega vpada prodaje eno volumenskih avtomobilov in porasta športnih terencev. Kljub temu pa je jasno nekaj. Na rezultat uspešnosti tega projekta, bo potrebno počakati še nekaj časa.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060048

Tako kot čez celotnih 30 let, tudi v zadnji generaciji Espace stavi na prostornost in te mu ne manjka. Zunanji videz nekoliko vara, saj je avto v notranjosti večji, kot pa deluje na prvi pogled. Že dejstvo, da si lahko s seznama dodatne opreme omislite še tretjo vrsto sedežev, priča o tem, da avto res ni majhen. Tudi prostornost zadnje klopi je odlična, posebnost novega Espacea pa je samodejno zlaganje druge in tretje vrste sedežev. To lahko storite s pritiskom na enega izmed gumbov v prtljažnem prostoru, ali pa celo preko zaslona, občutljivega na dotik, ki pripada sistemu R-Link 2. Prostornina prtljažnika je tako zelo bogata, saj tudi v primeru, ko je druga vrsta pomaknjena povsem nazaj, meri kar 680 litrov (ob zloženi tretji vrsti sedežev).

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060053

Slednji ni več klasični infotainment sistem, kakršnega smo bili vajeni do sedaj, temveč gre za pravi tablični računalnik, integriran v armaturno ploščo. Preko zaslona, občutljivega na dotik, lahko upravljate praktično vse funkcije, ki jih Espace ponuja. Od že omenjenega zlaganja sedežev, preko upravljanja masažnega sistema, do nastavitev avtomobila s programi Eco, Comfort, Sport, Neutral in Perso. V slednjem lahko po mili volji spreminjate kar 10 parametrov obnašanja avtomobila.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060063

Dva motorja, dva menjalnika

Z novim Espaceom prihajata dva različna motorja, oba dizelska in oba s prostornino 1.6 litra. Prvi, ki mu pri dihanju pomaga ena turbina, zmore 96 kW (130 KM) in je povezan zgolj s šest stopenjskim ročnim menjalnikom. Močnejši je opremljen z dvema turbinama in razvije 118 kW (160 KM), ter na voljo zgolj s samodejnim EDC menjalnikom s šestimi stopnjami.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060066

Zavija z vsemi štirimi

S tehničnega vidika je potrebno izpostaviti tudi sistem 4Control, ki pomeni, da ima Espace krmiljena vsa štiri kolesa, tako da je bolj okreten, oz. je pri višjih hitrostih izboljšana lega na cesti. V kombinaciji z variabilnim vzmetenjem poskrbi za dobre vozne lastnosti. Je pa sistem poznan že iz Lagune, v kateri so ga pri Renaultu predstavili davnega leta 2007, a je aktualni močno izboljšan in s prvotnim nima kaj dosti skupnega.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060059

Novosti v Espacu je toliko, da bi za njih lahko porabili še ogromno časa in besed, tako da se v tem trenutku raje posvetimo finančni plati. Novi Renault Espace je na voljo s tremi paketi opreme, LIFE, ZEN in Initiale Paris. Osnovni LIFE je dobavljiv zgolj s šibkejšim motorjem, tak Espace pa vas bo prišel 29.990 Evrov. Paket opreme ZEN je mogoč z obema motorjema, bolj pa bo bržkone šel v promet v kombinaciji z močnejšim, kjer vas bo prišel 35.990 Evrov. Najvišji paket Initiale Paris si lahko omislite zgolj v najmočnejši kombinaciji, cena pa 41.990 Evrov. Ob tem je potrebno povedati še, da imajo vsi Espacei podaljšano 5 letno jamstvo oz. do 150.000 prevoženih kilometrov.

renault-espace-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1432060051

Prvi kilometri z novim Espaceom so obetavni. Želi biti premium in v marsičem to tudi jasno kaže. Kako pa bodo nov koncept sprejeli kupci, pa bo pokazal čas.

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO