Renault clio techno feel energy TCe 90

  • 02.10.2014
  • Nejc Kovačič
#

Renault clio je vsestranski avto, ki zadovolji zelo širok krog kupcev. Vendar renault clio techno feel TCe 90 z 0,9-litrskim motorjem ni čisto konvencionalen model. Cilja predvsem na samske mladostnike in na mlade pare, ki jim je pomemben stil, barve, detajli, ekonomičnost in osebna nota. V kombinaciji z 0,9-litrskim motorjem lahko tudi dodatno prihranijo pri cestnih dajatvah, kar bi znalo marsikoga prepričati v nakup.

clio-techno-feel-energy-tce-90-start-stop-1412153474

Motor ima moč 66 kW (90 KM) in 105 g/km izpusta emisij CO2, pri čemer se je poraba goriva gibala med 6 in 7 l/100 km. Motor priporočamo predvsem voznikom in voznicam, ki večino časa preživijo znotraj avtocestnega obroča, saj lahko s počasnejšo vožnjo še dodatno znižajo porabo goriva, medtem ko se nizka prostornina motorja negativno pozna pri porabi ob višjih hitrostih in bolj dinamični vožnji.

Renault clio dynamique energy dCi 90 stop&start (TEST)

clio-techno-feel-energy-tce-90-start-stop-1412153475

0,9-litrski trivaljnik, ki mu dodatno moč in pospešek dovaja turbinski polnilnik, akustično ni tako prepričljiv kot smo navajeni pri štirivaljnikih. Za lažji prestop na tovrstni sistem izgradnje motorja, so pri renaultu vgradili funkcijo simulacije zvokov. Tako lahko izbiramo med zvokom clio cup, clio V6, lagune ali starodobnika, ki ga slišimo preko notranjih zvočnikov. In medtem ko sem se jaz počutil kot dirkač, ko je iz zvočnikov ropotal zvok dirkaškega šestavaljnika, mimoidoči pešci niso slišali nič, videli pa oblikovno izredno všečnega renault clia techno feel.

Renault clio RS 200 v Sloveniji

clio-techno-feel-energy-tce-90-start-stop-1412153509

V čem se razlikuje od ostalih renault cliov?

Clio techno feel izgleda fantastično s 17-paličnimi platišči v rdeče-srebrni kombinaciji in s strešno dekoracijo, ki mu daje "strupen" videz. Notranjost je na pogled plastična in ji primanjkuje kakšen tekstilni dodatek ali vsaj mehkejša plastična armatura. Števci so lepo oblikovani in tudi 7-palični zaslon na dotik je na pravem mestu. Multimedijski sistem R-link je zadovoljiv za povprečnega uporabnika, ampak je, kot pri vseh modelih družine renault, dokaj povprečen v primerjavi z drugimi znamkami. Omogoča priključitev telefona, iPoda ali druge multimedijske naprave preko AUX ali USB priključka ter Bluetooth povezljivosti. Vgrajen je tudi navigacijski sistem TOMTOM s kartografijo Adriatik. Motila me je samo slabša odzivnost zaslona na dotik, saj na trenutke nisem vedel ali je sistem razumel, da želim zamenjati izvajalca oziroma preskočiti na naslednjo pesem.

Renault clio techno feel energy TCe 90 (omejena serija)
Cena vstopne različice: 12.890 EUR (clio techno feel 1.2 16v)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 14.090 EUR (techno feel energy TCe 90 Stop & Start)
 
Dodatna oprema: pomoč pri parkiranju zadaj, kamera za vzvratno vožnjo, električni pomik zadnjih stekel, kartografija Evrope, Paket R-Link, Paket Udobje, Paket PLUS, notranji okrasni elementi Techno, Paket LOOK (rdeča), nalepka na strehi Techno, platišča iz lahke litine 17", zatemnjena zadnja stekla, rezervno kolo;
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 17.340 EUR

Na splošno je avto namenjen predvsem mestni vožnji. Vožnja z njim je prijetna, saj se avto dobro odziva na cesti in se solidno pelje skozi ovinke in čez ležeče policaje. Za vse, ki iščete avto za po mestu, do službe ali trgovine in želite izgledati v koraku s časom in modnimi smernicami, bo clio techno feel odlična izbira.

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO