Renault clio dynamique energy dCi 90 stop&start

  • 21.08.2013
  • Žane Kurent
#

Novi renault clio je pravi lepotec. Sprva mi sicer niso preveč dišali veliki žarometi, ki so se mi zdeli preveč neskladni z majhno karoserijo. A to je vpliv konceptnega vozila DeZir, katerega smernice je začrtal glavni Renaultov oblikovalec Laurenc van den Acker. Ko ga vidim sedaj na cesti, je več kot odločno prepoznaven in markanten, tudi zaradi svojih LED dnevnih luči in oblike, ki nikogar ne pusti ravnodušnega: nizka strešna linija, visoki boki in zaključki stranskih oken ter zadnjih vrat, ki dajejo vtis trivratnega športnika. Toda ne pozabimo, novi clio je na voljo zgolj s petimi vrati.

Naš testni primerek se je važil s črno barvo in rdečimi dodatki, ki so dizla pod pokrovom naredili precej bolj frajerskega in športnega. Takšna popestritev vozila stane 200 evrov. Rdeča barva se pojavlja tudi na plastičnih delih v notranjosti vozila, kar nam tekoči račun obteži za dodatnih 150 evrov. Kovinska barva in večja modna lita platišča stanejo še dodatnih 570 evrov.

Skoraj »jurčka« za lepši izgled! Veliko ali ne - paše mu!

renault-clio-dynamique-energy-dci-90-stop-start-1377113302

Tako nas je zunanjost nadvse prepričala, kar sicer ni navada pri manjših mestnih avtomobilih. Prav tako smo bili prijetno presenečeni nad mladostniško navihano notranjostjo. K temu najbolj pripomore multimedijski sistem R-link, ki na 18-cm zaslonu na dotik ponuja TomTom navigacijo in zabavno eko »igrico«, ki po koncu potovanja oceni vašo vožnjo: dodeli vam oceno iz pospeševanja, pretikanja prestav in predvidevanja situacij. Simpatično!

renault-clio-dynamique-energy-dci-90-stop-start-1377113311

Čeprav je kvaliteta uporabljenih materialov znatno boljša od prejšnjih generacij, se še vedno tu in tam najde cenena palstika. A mu bomo slednje oprostili, ker nam je bil marsikje precej všeč! Med drugim smo bili zadvoljni s prostornostjo tako v potniški kabini kot prtljažnika, v katerega spravimo 300 litrov prtljage.

Boljša od predhodnikov je tudi vožnja z novim cliom. Vozni pogoji zavoljo izboljšanega podvozja omogočajo hitrejšo in dinamično vožnjo.  Čeprav motor na prvi vtis ni temu primeren, smo se odločno ušteli, saj je 1,5-litrski dizel s 66 kW (90 KM) deloval dovolj zmogljiv za povprečne potrebe in hkrati izredno varčen. Ob pritiskanju na plin proti Gorenjski, kjer to sicer zaradi pregovorne varčnosti ni v navadi, smo dosegli porabo 5,5 litra na 100 prevoženih kilometrov. Očitno je z gorivom »škrt« tudi motor, ne glede na voznikovo težko nogo. V normalnih okoliščinah smo porabo znižali pod pet litrov.

renault-clio-dynamique-energy-dci-90-stop-start-1377113306

Renault clio dynamique energy dCi 66 kW CO2:93 g/km (dizel)

Cena osnovne različice: 11.290 EUR (Renault clio authentique 1.2 16v)

Osnovna cena testne različice: 16.290 EUR (Renault clio dynamique energy dCi 90)

Dodatna oprema:  Naslon za roke z odlagalnim mestom, kartografija Evrope, rezervno kolo, kovinska barva, platišča iz lahke litine 16" passion (črna diamantnim leskom), notranji okrasni elementi v sijaj rdeči barvi, paket LOOK (rdeča): zunanji ogledali, stranski letvici in obloga zadnjega odbijača v sijaj črni barvi + del stranske letvice, prednji okrasni letvici in letvica na zadnjih vratih v rdeči barvi;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 17.460 EUR

Manjši avtomobili želijo ukrasti vašo pozornost z varčnostjo, ceno, prostornostjo in okretnostjo. Clio je med drugim tudi prekleto lep! Pomembnosti tega se je očitno zavedal tudi Renault, da je v svojo ekipo pripeljal vodjo oblikovanja van der Ackerja.

Ko sem pred zebro čakal pešce, sem bil postavljen vštric z novim Audijem – ha, glavna zvezda pogledov je bil novi clio!

GALERIJA

anketa

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO