Renault captur 1.5 dCi 90 Helly Hansen

  • 10.08.2014
  • Nejc Kovačič
#

Renault je presenetil z novim dizajnerskim modelom, ki se osredotoča na lep videz in spada v razred malih mestnih terencev. V kombinaciji z norveško blagovno znamko Helly Hansen so poskrbeli za opaznost na cesti, saj s svojo ognjene rdečo barvo in zanimivo obliko vsekakor izstopa med ostalimi vozili. Captur Helly Hansen cilja predvsem na skupino mlajših kupcev, ki sledijo modernim trendom in namenijo pozornosti oblikovalskim dodatkom in celotnemu videzu avtomobila.

renault-captur-1-5-dci-90-helly-hansen-1408392747

Na testu smo vozili capturja z 1,5-litrskim dizelskim dCi motorjem, ki preseneti z relativno nizko porabo. Moč motorja je 66 kW (90 KM), na voljo pa je tudi močnejša različica s 120 KM. Podatek, ki pa bo večino najprej zanimal, je kombinirana poraba, ki je na koncu našega testa znašala 5,4 l/100km. Izpust CO2 znaša izredno majhnih 96 g/km. Moramo omeniti tudi start/stop sistem s hitrim reakcijskim časom ob ustavitvi in ponovnem speljevanju na semaforju.

renault-captur-1-5-dci-90-helly-hansen-1408392674

Renault captur Helly Hansen je serijsko opremljen s sistemom za optimizacijo oprijema pogonskih koles Extended Grip. Ta napreden nadzor oprijema je izpopolnjen sistem nadzora zdrsavanja pogonskih koles, ki omogoča optimalen in zanesljiv izkoristek oprijema v težkih voznih razmerah (v snegu, blatu, pesku ipd.). Voznik lahko sam izbere med možnostmi "normalna cesta" (all roads), "mehka podlaga" (soft ground) ali "izkušen voznik" (expert).

renault-captur-1-5-dci-90-helly-hansen-1408392897

Za prepoznavnost omejene serije renault capturja poskrbijo tudi 17-palična platišča iz lahke litine v črni barvi z diamantnim leskom, poleg vseh oznak Helly Hansen in posebne rdeče Flamme barve s črno ali slonokoščeno barvo strehe.

Notranjost je lepo oblikovana z rdečimi zaključki. Ni tako velika kot bi pričakovali za mestnega terenca in je morda le malo večja od clia. Sovoznikov predal nudi kar veliko prostora za shranjevanje in se ne odpira kot večina drugih predalov, temveč ga odprete s potegom k sebi, tako kot kuhinjski predal. Dodaten prostor za spravilo očal ali telefona se skriva še na armaturi pod vetrobranskim steklom. Prtljažnega prostora bi si sicer želeli več, je pa za potrebe mestne vožnje popolnoma zadovoljiv.

renault-captur-1-5-dci-90-helly-hansen-1408392896

Multimedijski sistem, ki je vgrajen v zaslonu na dotik, imenovanem R-link, nas je malo razočaral zaradi slabe odzivnosti  tipk na zaslonu in imeli smo nekaj težav pri priklapljanju telefona ter predvajanju glasbe iz le-tega. Povprečnega uporabnika to ne bo pretirano motilo, saj radijske postaje in navigacijski sistem delujeta normalno ter sta lično prikazana med vožnjo.

Renault captur - slovenska predstavitev

Sistem ponuja tudi eko podatke v obliki igrice, kjer zbiramo točke. To deluje tako, da avto ocenjuje naše pospeševanje, prestavljanje ter predvidevanje in nam sproti prikazuje dosežene točke od možnih 100. Zanimiva popestritev vožnje za vse, ki se trudijo kar se da ekonomično peljati. Še ena dodatna zanimivost je poročilo o kakovosti zraka, ki vam jo captur prikazuje v tabeli na zaslonu. Zelo dobro za vse, ki iščete kotičke s svežim zrakom in se izogibate mestnemu smogu. Le ne pozabite vključiti notranjega kroženja zraka, če bodo vrednosti v tabeli za vas neprimerne.

GALERIJA

V celoti je posebna izdaja renaulta capturja Helly Hansen zelo lepo oblikovana in bo pritegnila marsikateri pogled na cesti. Motor se pri večjem vozilu kot je captur slabše odzove in bo na večjem klancu potreboval vsak vrtljaj, ki ga premore. Tako da, če veliko potujete se morda raje ozrite po 120 konjski izvedenki, ki je 1.500 evrov dražja.  Za naš testni model pa boste morali odšteti 19.590 evrov.

Renault captur 1.5 dCi 90 Helly Hansen
Cena vstopne različice: 17.790 EUR (renault captur Helly Hansen Energy TCe 90 Stop&Start )

Cena testne različice brez dodatne opreme: 19.590 EUR (renault captur Helly Hansen Energy dCi 90 Stop&Start)

Dodatna oprema: sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju + kamera, zasilno rezervno kolo;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 19.940 EUR

Preberite si tudi naš prejšnji test renault capturja z dizelskim dCi 90 motorjem in opremo dynamique.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO