Programska posodobitev za še boljše pospeške tesle modela S

  • 05.02.2015
  • Andrej Jama
#

Ena najboljših stvari pri tesli model S P85D, poleg osupljivih pospeškov z dvema električnima motorjema, je možnost nadgraditve programske opreme preko spleta. Vsakič, ko Teslini inženirji najdejo izboljšavo, pošljejo avtomobilu obvestilo o posodobitvi. Tako lahko nadgradite programsko opremo avtomobila podobno kot nadgrajujete svojo iOS ali Android napravo. Hitro in brez obiska serviserja.

Ustanovitelj in direktor Tesle, Elon Musk, je prek Twitterja sporočil, da so z novo posodobitvijo naredili model S P85D še hitrejši - za približno 0,1 sekunde do 100km/h.

 

 

Musk je še dodal, da so vgradili dva električna motorja zato, ker ima P85D pogon na vsa štiri kolesa in so želeli doseči maksimalne vozne lastnosti na snegu. Teslini izjemni pospeški niso tu za to, da prestrašijo nič hudega sluteče potnike, temveč so pravzaprav le stranski efekt.

Na spletu smo našli tudi posnetek lastnika P85D, ki se je po zasneženi cesti vzpenjal po cesti s 14% naklonom, ki je povzročala težave celo terenskim vozilom.

Torej, če želite električno limuzino, ki lahko prevaža do 7 potnikov, nima težav na zasneženi cesti, ima pogon na štiri kolesa in pospeši tako hitro kot McLaren F1, je tesla model S pravi avtomobil za vas.

Za konec si lahko pogledate še Teslin posnetek iz Norveške, kjer so temperature zelo nizke in kjer narava pogosto pokaže zobe, zato je še kako pomembno kakšne snežne vozne lastnosti ima avtomobil.

 

  • Vir: Tesla Motors
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO