Prišel je napovednik za nov film o Pobesnelem Maksu in izgleda noro!

  • 12.12.2014
  • Andrej Jama
#

Avtomobilski navdušenci smo bili vedno fascinirani nad izvirnostjo vozil, avtomobilskih pregonov, eksplozij... v post-apokaliptičnem svetu Pobesnelega Maksa. Že poleti smo napovedali prihod novega dela, sedaj pa je tu že nov napovednik.

Prvič smo spoznali Maksa (Mel Gibson) leta 1979 v prvem delu franšize Mad Max, ko se je civilizacija po zaslugi naftne krize spreminjala v anarhijo. V drugem delu, leta 1981, nastopa kot osamljeni jezdec, cestni bojevnik, ki preostanke miroljubne populacije ščiti pred podivjanimi motociklističnimi bandami. Zadnji film te franšize (no... zadnji z Melom Gibsonom v glavni vlogi) pa je izšel leta 1985, ko je Maks na čelu plemena podivjanih otrok iskal mitološko rajsko oazo.

A brez skrbi. Sage še ni konec. Po 30-ih letih se cestni bojevnik vrača v novem filmu z naslovom Mad Max: Fury Road (slo. Pobesneli Maks: besna cesta) tokrat je Gibsona zamenjal Tom Hardy ob boku s Charlize Theron. Naj omenim še, da napovednik ne razočara - nori pregoni z odštekanimi vozili, prevračanje, kaos... vsi elementi, ki jih Pobesneli Maks enostavno mora imeti. Dovolj besed, poglejte si nov napovednik.

Naj povzamem še kaj so o filmu oz. zgodbi zapisali ustvarjalci:

Apokaliptična zgodba, postavljena v prihodnost našega planeta, kjer je vsa humanost 'zlomljena', kjer se preživeli bojujejo za osnovne življenjske dobrine. Znotraj tega sveta obstajata dva upornika, ki morda lahko vspostavita red. Tu je Maks, človek akcije, redkobeseden, v iskanju miru po izgubi svoje žene in otroka. In je Furiosa, ženska, ki verjame, da bo preživela ves ta kaos, če ji uspe priti preko puščave, nazaj v svoj rodni kraj.

Film pride v kinematografe meseca maja 2015.

 

  • Vir: YouTube
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO