Prestižen oklepnik, ki ga strelno orožje ne gane preveč

  • 06.12.2013
  • Ervin Stanić
#

Pri podjetju Conquest Vehicles je vodilni model Knight XV nekaj edinstvenega, vsaj tako pravi kanadsko podjetje, ki izdeluje to zverino. Tudi ekipa franšize Fast&Furious bi se strinjala s tem, saj je orjak, ki ga igra Dwayne Johnson, opremljen prav s tem vozilom.

prestizen-oklepnik-ki-ga-strelno-orozje-ne-gane-prevec-1386159050

Gre za izjemno razkošno, ročno izdelano in polno oklepljeno vozilo v razredu SUV. Edinstven kot je, se baha s fordovim 6,8-litrskim V10 bencinskim motorjem, oziroma s 6,7-litrskim V8 dizelskim motorjem, ki ga poganja BIO gorivo. Navdih za takšen SUV so dobili pri vojaških vozilih, z njim pa se bo vozilo zgolj 100 srečnih bogatašev, ki si želijo dodatne varnosti.

Izdelava mrcine

Za razliko od mnogih predelav različnih znamk avtomobilov v neprebojno različico, gre tukaj povsem za drug pristop. Kot že rečeno, je podjetje Conquest Vehicles navdušila proizvodnja vozil za vojaške namene. Prav to jih loči od ostalih, ker gradijo avto od začetka do konca proizvodnje v oklepno vozilo in ne predelujejo vozila iz serijske proizvodnje.

prestizen-oklepnik-ki-ga-strelno-orozje-ne-gane-prevec-1386159058

Za natančno izdelavo proizvodnja potrebuje 4000 delovnih ur za en model, kar za ročno izdelan avtomobil ni presenečenje.

Varnost na vrhuncu

Balistično testiranje opravlja podjetje H.P. White Ballistic Laboratory inc. Testiranje se izvaja v skladu z najvišjimi standardi, saj so na pet metrski razdalji preizkušali balistično strelivo. Oklep viteza sestavlja jeklo visoke kakovosti, balistični aluminij in keramika. Vgrajen je tudi "protipožarni zid" med motorjem in potniško kabino.

prestizen-oklepnik-ki-ga-strelno-orozje-ne-gane-prevec-1386159044

Oprema

Lahko govorimo o bogati opremi. Vseh šest sedežev je oblečeno v usnje ročne izdelave g. Andrewa Muirheada. Sedeži so tudi električno nastavljivi. Multimedijsko opremo dobavlja ALPINE: dva samostojna ekrana zadaj in en na osrednji konzoli. Na stehi avtomobila je nameščena kamera, ki omogoča stranski pogled ter dodatni kameri z nočnim pogledom. ACS balistični sistem pa poskrbi za "krpanje" pnevmatik v primeru predrtja ali strela v gume. Po naročilu ponujajo še sledilno napravo, prisluškovalno napravo, sireno itd.

Cena Knight XV se giba okoli 450 tisoč evrov. Ga potrebujete?

GALERIJA

  • Vir: Conquest Vehicles
  • Foto: Conquest Vehicles

AKTUALNO