Prenovljenega renault espaca še naprej krasi prostornost

  • 07.09.2012
  • Žane Kurent
#

Po osemindvajsetih letih prvotnega renault espaca je bil čas za lepotno operacijo trenutne generacije. Vseh skupaj so do sedaj prodali že preko 1,2 milijona.

Zaščita, okolje in varnost

Novi renault espace z osveženim modelom povzema zadnje renaultove oblikovne smernice, ki namigujejo k večji dinamičnosti in imajo na maski postavljen mogočen Renaultov romb, ki izžareva svojo moč na črni podlagi.

V notranjosti vozila si je novi renault espace zaslužil boljše in nove materiale. Vse za udobje potnikov torej. Posebnost je Teflon® Automotive High Protection, ki ščiti posamezna vlakna pred madeži in omogoča trpežen in svež videz še leta. Izredno priročno, glede na to kaj vse počnejo otroci na zadnjih sedežih.

prenovljenega-renault-espaca-se-naprej-krasi-prostornost-1346965342

Za lažje parkiranje je novi renault espace (proti doplačilu) opremljen s kamero za vzratno vožnjo. Grafični prikaz je viden na barvnem zaslonu navigacijske naprave, ki je nameščena na srednjem delu armaturne plošče.

Inženirji so veliko storili tudi na področju zmanjšanih izpustov CO2 in skromnejše porabe goriv. Pri različicah z dizelskim motorjem je zmanjšan za 20 g/km in poraba goriva za 0,8 l/100 km, pri bencinskih različicah pa za 6 g/km oziroma 0,3 l/100 km.

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO