Pregrešno drag električni otroški tricikel

  • 07.02.2017
  • Andrej Jama
#

Britansko podjetje Morgan je znano po svojem retro električnem triciklu EV3, ki so ga predstavili lani v Ženevi. A kaj storiti, ko želi najstnik lastnika EV3 okusiti vožnjo z električnim trikolesnikom?  Sedaj je tu rešitev - EV3 Junior.

EV3 Junior je manjša verzija modela EV3, ki so jo pri Morganu naredili posebej za otroke. Junior ima doseg 16 kilometrov in doseže hitrost do 16 kilometrov na uro. Ima podobne specifikacije, kot smo jih že videli pri mini Tesla S (467 evrov) ali Arrow Kart-u (934 evrov).

GALERIJA

Karbonska vlakna, ročno šivano usnje in šokantna cena

EV3 Junior je nekoliko več kot le premium električni avtomobilček, saj je izdelan iz karbonskih vlaken, ima lesene dodatke in ročno šivano usnje. Prav tako ima prednje luči, pravo vzmetenje, ter ni v serijski proizvodnji, ampak zgrajen po zahtevah posameznika. Rezultat vsega tega je seveda izjemno drag produkt, saj se cena giblje okoli 9.300 evrov.

To je ogromna številka za nekaj, kar bo otrok prerasel čez nekaj let. Zato nekaj opozorila potencialnim EV3 Junior kupcem (če sploh obstajate): razmišljajte o kakšni cenejši alternativi - navsezadnje tudi klasično otroško kolo ni slaba, predvsem pa bolj zdrava, ideja.

  • Vir: TheVerge
  • Foto: Morgan Motor

AKTUALNO