Posnetek novopečenega milijonarja Elona Muska, ko so mu na dom dostavili McLaren F1

  • 06.02.2015
  • Andrej Jama
#

Le tri leta za tem, ko je prišel v Silicijevo dolino, je južnoafriški "entrepreneur" in novopečeni milijonar Elon Musk pred svojo hišo čakal na dostavo McLarna F1.

Vemo, da ustanovitelj podjetja Tesla Motors ni kot 'običajni' ljudje, a kupiti McLarna F1 z lastnim denarjem pri 28-ih letih je zelo v slogu ljubitelja hitrih avtomobilov Elona Muska.

Bilo je leto 1990, ko je Musk prodal svoje podjetje Zip2, spletni servis za medije, za 400 milijonov dolarjev. In kako boljše proslaviti ta uspeh kot s pregrešno dragim McLarnom F1, ki ga je kupil za 1 milijon dolarjev!

V tem odseku dokumentarca lahko vidimo, da se je Elon že lotil novega projekta imenovanega X.com, bančnega plačilnega sistema iz katerega je kasneje nastal PayPal, katerega je oktobra 2002 prodal eBayu za 1,5 milijarde dolarjev, od česar je Musk, kot največji delničar, dobil 165 milijonov.

Na posnetku lahko vidimo tudi njegovo takratno zaročenko (sedaj bivšo ženo) Justine Wilson, ki je opisala McLarna F1 kot "dekadentnega" ker stane en milijon dolarjev in še dodala: "Moj strah je, da bomo postali razvajeni in izgubili občutek za zadovoljstvo in perspektivo." Razumljiv strah, a če govori o McLArnu F1, je to avto vreden tveganja. :)

  • Vir: YouTube
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO