Opel vivaro - predstavitev in cena

  • 02.11.2014
  • Uredništvo
#

Opel Vivaro - bolj praktičen, bolj učinkovit in privlačnejši, kot kadarkoli doslej. Njegova druga generacija združuje uporabnost lahkega gospodarskega vozila, prednosti pisarne na kolesih in udobja. Njegove številne različice so daljše, z večjim tovornim prostorom, voznikov delovni prostor se postavlja z najsodobnejšimi tehnologijami, med katere sodi informacijsko zabavni sistem IntelliLink z uporabniku prijaznim navigacijskim sistemom.

opel-vivaro-predstavitev-in-cena-1414947139

Številni drobnimi detajli pa ga hitro spremenijo v mobilno pisarno. Novi Vivaro je tudi ekstremno gospodaren, saj ga poganjajo motorji z odločno zmanjšano porabo goriva, ki znaša vsega 5,7 l/100 km. Tudi glede izpusta CO2 je z vrednostjo 149 g/km najboljši v razredu. Novi Vivaro je tako sočasno prijazen do lastnikove denarnice in okolja.

Dva dizelska motorja, štiri stopnje zmogljivosti: Najnovejša tehnologija turbo polnilnika za Vivaro

Z napredno tehnologijo motorjev je Vivaro gospodarno in zmogljivo vsestransko gospodarsko vozilo. Dva nova turbo dizelska motorja sta na voljo s štirimi stopnjami zmogljivosti, za hitro pospeševanje tudi takrat, ko je Vivaro popolnoma naložen. Motorno ponudbo sestavljata motorja 1.6 CDTI (66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM)in dve različici sofisticiranega motorja 1.6 BiTurbo, s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskih polnilnikov največje moči 88 kW/120 KM, oziroma 103 kW/140 KM. Z dvema turbinskima polnilnikoma združuje motor izjemne zmogljivosti in majhno porabo goriva.

opel-vivaro-predstavitev-in-cena-1414947191

S posebej sofisticiranim podvozjem in številnimi varnostnimi sistemi prenese novi Vivaro moč in navor svojih pogonskih sklopov brez težav v popolnosti na cesto. Ob zavornem dodatku ABS, je vozilo opremljeno še z elektronskim razdelilnikom zavorne sile EBD (Electronic Brake-force Distribution), sistemom pomoči vozniku ob zaviranju v sili EBA (Emergency Brake Assist), sistemom pomoči pri speljevanju navkreber HSA (Hill Start Assistant), elektronskim programom stabilnosti ESP (Electronic Stability Program) oplemenitenim s sistemom nadzora zdrsa gnanih koles TC (Traction Control) in sistemom dušitve bočnega nihanja vozila (Roll Over Mitigation).

opel-vivaro-predstavitev-in-cena-1414947320

Sodobni sistemi pomoči vozniku zagotavljajo sproščeno in varno vožnjo. Poleg že naštetih sistemov skrbijo za to še potovalni računalnik, omejevalnik hitrosti in sistem pomoči pri parkiranju Park Pilot. Vozniku je na voljo tudi izboljšan pogled na dogajanje za vozilom s kamero zadaj in poseben uporaben varnostni dodatek, veliko konveksno vzvratno ogledalo v sopotnikovim senčniku, ki ga je mogoče nastaviti tako, da vozniku odkriva pogled v mrtvi kot.

opel-vivaro-predstavitev-in-cena-1414947321

Fleksibilen, večnamenski in dobro opremljen, zadosti novi Opel Vivaro z najrazličnejšimi konfiguracijami sleherni zahtevi za lahko gospodarsko vozilo. Nasledil je uspešen koncept prve generacije, prepoznaven po številnih izvedbah. Na voljo je kot furgon, kombi, različica s podaljšano kabino za prevoz moštva in gola šasija s kabino z dvema dolžinama (L1: 4998 mm, L2: 5398 mm) in dvema višinama (H1: 1971 / H2: 2465 mm). Novi Vivaro je še bolje kot doslej opremljen za učinkovit prevoz tovora, saj sta obe izvedbi, kratka in daljša, daljši za 216 mm. S tem se je za 100 mm podaljšala nakladalna površina v obeh izvedenkah: na 2500 mm (L1), oziroma 2900 mm (L2) in tako je v furgon mogoče naložiti tri evro palete. Tudi prostornina tovornega prostora se je povečala in odvisno od izvedbe znaša od 5,2 m3 do tovornega prostora.

Za prevoz posebej dolgih predmetov se lahko desno krilo vrat zatakne odprto pod kotom 90 stopinj. Ob tem se drugi del vrat zapre neodvisno. Posebna odprtina pod prednjim sopotnikovim sedežem in pregradi med kabino in tovornim prostorom dodatno podaljša tovorni prostor. Ob tem je v različici Kombi, z bočnimi drsnimi vrati, v treh vrstah sedežev prostora za osem potnikov. do 8,6 m3. Zadnja vrata omogočajo preprost dostop do tovornega prostora. Za prevoz posebej dolgih predmetov se lahko desno krilo vrat zatakne odprto pod kotom 90 stopinj. Ob tem se drugi del vrat zapre neodvisno. Posebna odprtina pod prednjim sopotnikovim sedežem in pregradi med kabino in tovornim prostorom dodatno podaljša tovorni prostor. Ob tem je v različici Kombi, z bočnimi drsnimi vrati, v treh vrstah sedežev prostora za osem potnikov.

GALERIJA

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO