Opel meriva: predstavitev in cena

  • 19.02.2014
  • Žane Kurent
#

Z včerajšnjim dnem je na cesto stopila prenovljena opel meriva. Prostoren avtomobil, ki mu bodo hvaležne predvsem mlade družine in starejši, ki jim aktiven življenjski slog pomeni veliko, hkrati pa si želijo udobja in fleksibilnosti.

Oplovi oblikovalci so ob prenovi spremenili sprednji del vozila s potezami nedavno predstavljene opel insignie. Nova je maska in oblika meglenk. Vgrajeni žarometi sedaj svetijo z uporabo varčnih LED diod. Novi sta tudi obliki dveh litih platišč v velikosti 17 in 18 palcev.

Fleksibilnost in ergonomija sta na strani merive. Tudi po prenovi ostajajo prepoznavni znak merive "samomorilska vrata", ki odpirajo prostornost in lajšajo dostop do zadnje klopi. Obožujemo tudi popolnoma integriran nosilec koles FlexFix v zadnjem odbijaču.

Prenovljena meriva se lahko pohvali tudi z vgrajenim informacijskim vmesnikom intellilink. Sedempalčni, visokoresolucijski barvni zaslon je preprost za upravljanje in združuje funkcije mobilnega telefona in predvajanje glasbe preko Bluetooth povezave. Posebnost je tudi glasovno izbiranje in upravljanje.

Pomemben del prenove opel merive so tudi motorji, ki so skladni s smernicami Euro6 okoljske ureditve. Med motorji še posebej izstopa nova generacija dizelskega motorja 1.6 CDTI s 100 kW (136 KM) in 320 Nm. Še bolj zanimiva pa bo različica z 81 kW (110 KM), ki naj bi povprečno pila 3,8 litrov na 100 kilometrov. Izpusta CO2 bo 99g/km, kar je rekorden rezultat med enoprostorci.

GALERIJA

Cene opel merive se pričnejo od 14.520 evrov (1,4 bencin, 74kW) in končajo pri 1,7-litrskemu dizlu z avtomatskim menjalnikom, ki stane 21.260 evrov. Za plinsko LPG različico opel merive je potrebno oropati osebni račun za vsaj 17.170 evrov.

  • Foto: Opel

AKTUALNO