Opel Meriva 1.4 Turbo Enjoy

  • 24.07.2015
  • Žane Kurent
#

PLUSI

  • Cena
  • Uporabnost

MINUSI

  • Gumbi na armaturni plošči
  • B stebriček
Glede na to, da vas bo taka Meriva prišla pod 18 tisočaki lahko sklepamo, da ima večina Slovencev, kljub temu, da je splošno prepričanje večkrat drugačno, dokaj racionalen okus za avtomobile.

Opel Meriva 1.4 Turbo Enjoy je bila še pred prihodom v našo redakcijo deležna posebne opombe, da gre za »slovensko« Merivo. Kaj to pomeni? Enostavno. Takih Meriv se pri nas proda največ in temu prilagojena je bila tudi oprema ter motorizacija testnega avta. Ko sem se usedel vanjo in naredil nekaj kilometrov, mi je postalo jasno. »Pa saj ji nič ne manjka«.

opel-meriva-1-4-turbo-enjoy-1445883501

In to je čista resnica. Bencinski turbinec je z 88 kW/120 KM povsem dovolj močan, da Merivo potegne tudi ob »družinski obtežitvi«, sodelovanje s šest stopenjskim ročnim menjalnikom pa ne povzroča sivih las. Vožnja je praviloma udobna in zanesljiva, visoko težišče in nekoliko premalo neposreden volanski mehanizem pa vas bosta prikrajšala za kakšno bolj aktivno vijuganje po ovinkih na nedeljskem, družinskem izletu.

Oblikovno je Opel Meriva posebnež med eno volumenskimi avtomobili vseh velikosti. Za to so kriva predvsem zadnja vrata, ki se odpirajo nazaj (t.i. »suicide doors«). To zagotovo olajša vstopanje na zadnjo klop, ki ponuja dovolj prostora tudi odraslim ljudem, še bolj uporabna pa bi bila, če bi inženirji avto zastavili tako, da nebi imel B stebrička. To bi sicer povzročilo nekaj več konstrukcijskih »akrobacij«, najbrž pa bi nekoliko tudi narasla cena.

opel-meriva-1-4-turbo-enjoy-1445883481

V notranjosti se vidi, da ima Meriva na grbi že kar nekaj let. To se kaže predvsem na armaturni plošči, ki se še vedno bohoti s prevelikim številom gumbov (v novejših avtomobilih to na srečo odpravljajo). Vse je sicer dobro poznano Oplovim voznikom, tudi sedenje pa je dobro in udobno. Opremljenost »slovenske« Merive lahko označimo kot zmerno, saj v ničemer ne pretirava, hkrati pa daje občutek, da je v avtu vse, kar potrebujemo. Tako najdemo sistem za prostoročno telefoniranje, radio z USB vmesnikom, tempomat, ipd.

GALERIJA

Dober pogonski sklop, dobra oprema, uporabnost. V nobeni izmed naštetih točk Meriva ne pretirava, ampak kot celota je avto zelo dober. Opremljenost je primerna temu, kar kupci potrebujejo, le poraba, ki je znašala malenkost pod 8 litri na 100 kilometrov bi bila lahko malenkost nižja. Če niste med tistimi ekstremisti, ki skorajda živijo v avtu, pa tudi tega ne boste pretirano občutili. Glede na to, da vas bo taka Meriva prišla pod 18 tisočaki lahko sklepamo, da ima večina Slovencev, kljub temu, da je splošno prepričanje večkrat drugačno, dokaj racionalen okus za avtomobile.

Opel Meriva 1.4 Turbo Enjoy

Cena vstopne različice: 15.520 EUR (Opel Meriva 1.4 Ecotec Selection)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 16.420 EUR (Opel Meriva 1.4 Turbo Ecotec Enjoy)

Dodatna oprema: kovinska barva, paket enjoy family, mobilna telefonija, radio CD 400+

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 17.970 EUR

 

Motor: bencinski, 4 valjni, 1364 ccm, moč 88 kW (120 KM), navor 175 Nm

Mere: dolžina 4288 mm, širina 1812 mm, višina 1615 mm, prtljažnik 400 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 188 km/h, pospešek do 100 km/h 11,5 sekund

Poraba (tovarna): 6,3 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 149 g/km

 

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO