Opel karl - oplov najmanjši mestni avtomobil

  • 03.12.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Opel karl. Opel predstavlja novo generacijo malega mestnega avtomobila. Majhen navzven, velik navznoter, pravijo pri oplu, ko so danes razkrili prve fotografije karla, ki je ime dobil po enem od sinovov ustanovitelja družbe opel.

Opel karl je dolg vsega 3,86 metra, v njem je prostora za pet potnikov, lastnik pa ga bo lahko dobil že za manj kot 10.000 evrov.

opel-karl-oplov-najmanjsi-mestni-avtomobil-1417596679

opel-karl-oplov-najmanjsi-mestni-avtomobil-1417596675

Opel karl se lahko pohvali z novim 1,0-litrskim ECOTEC trivaljnim motorjem s 55 kW (75 KM), ki je razvit posebej za novega opel karla, tako kot nov 5-stopenjski ročni menjalnik. Karl bo opremljen še s številnimi drugimi elementi zagotavljanja varnosti in udobja, ki jih doslej kupci v tem cenovnem razredu še niso bili deležni; poleg serijskega ESP in ABS sistema, ima vgrajen še Hill Start Assist in Lane Departure Warning, za opozarjanje pri nenamerni menjavi voznega pasu. Za prijetno počutje v hladnih zimskih dneh poskrbita ogrevana sprednja sedeža in ogrevan usnjen volanski obroč. V poletnih dneh pa s seznama za doplačilo za pravšnje vzdušje poskrbi strešno okno.

GALERIJA

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO