Opel insignia sports tourer kmalu na slovenskih cestah

  • 06.02.2017
  • Aleš Kerbler
#

Opel nas je navdušil že z obliko limuzinske različice insignie. Danes je uradno predstavil še karavansko, ki slovi po izjemni aerodinamični obliki. Inženirji so dodali še udobne sedeže, večji prtljažni prostor, novo generacijo matričnih luči ter več varnostne opreme. Ali je to popoln paket za družine?

opel-insignia-sports-tourer-kmalu-na-slovenskih-cestah-1486381618

Kar se tiče voznih lasnosti bo nova opel insignia sport tourer zagotovo izjemna. V primerjavi s predhodnico je izgubila do 200 kilogramov, družine pa bodo cenile dodatnih 100 litrov prtljažnega prostora. Skupno jih ima karvanska insignia na kar 1640 litrov.

opel-insignia-sports-tourer-kmalu-na-slovenskih-cestah-1486381625

Nova opel insgnia sports tourer bo zanimiva tudi s stališča novih tehnologij. Med drugim bodo proti doplačilu na voljo ergonomski sedeži s certifikatom AGR, ki nudijo masažo hrbta, gretje in prezračevanje.

opel-insignia-sports-tourer-kmalu-na-slovenskih-cestah-1486381627

Za odlično razvedrilo in izjemno povezljivost poskrbijo najnovejši sistemi IntelliLink, združljivi s funkcijama Apple CarPlay in Android Auto. Ko je pametni telefon povezan s sistemom za informacije in razvedrilo v vozilu, se lahko tudi brezžično polni. Seveda je ‘na krovu’ tudi revolucionarni sistem za povezave in storitve Opel OnStar, ki nudi široko paleto storitev od samodejnega klica pri trčenju do pomoči v primeru kraje vozila.

opel-insignia-sports-tourer-kmalu-na-slovenskih-cestah-1486381629

V novi opel astri smo bili prvič priča novim LED matričnim žarometom. Insignia bo imela še boljše, saj bodo delovali hitrejše in natančnejše. Za voznike, ki cenijo bolj suvereno vožnjo, pa bo na voljo napreden štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora.

GALERIJA

Ko bodo začeli sprejemati naročila, bo insignia sports tourer na voljo z vrsto bencinskih in dizelskih turbomotorjev, ki jih bo dopolnjevala najnovejša generacija menjalnikov. Kupci bodo lahko prvič izbrali tudi osemstopenjski samodejni menjalnik.

Cena za slovenski trg še ni znana. Več informacij pa bomo prejeli ob uradni predstavitvi vozila v Ženevi.

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO