Opel corsa 1.0 turbo cosmo

  • 29.06.2015
  • Žane Kurent
#

PLUSI

  • motor
  • kvalitetna notranjost
  • Claudia Schiffer

MINUSI

  • manjše zunanje sprembe
  • vozniku skrit zaslon na dotik
  • cena

Opel corsa je eden najbolj vsestranskih avtomobilov v segmentu. Ne moremo trditi, da je samo za mlade ali za starejše, moške ali ženske - vozijo jo vsi. Prilagodi se različnim vrstam voznikov, tako z uporabnostjo kot opremo, motorji in videzom.

opel-corsa-1445882278

Pod drobnogledom smo imeli opel corso s fantastičnim 1,0 Ecotec trivaljnim motorjem, nad katerim smo bili nadušeni. Lahko potrdim, da je trenutno eden najbolj dinamičnih agregatov, kar jih obstaja med mestnimi avtomobili. Ima 85 kW (115 KM) in 170 Nm navora, kar se na prvi pogled morda zdi malo nad povprečjem, toda turbo puhalo prevzame levji delež našega pritiskanja na stopalko za plin. V mestu je nova corsa zelo eksplozivna, na avtocesti brez problema prehiteva po levi mimo romunskih tovornjakov, ob zamujanju na piknik ob morju pa brez problema doseže končno hitrost. A brez skrbi, poraba se kljub vsem izzivom ni pretirano zvišala. Na testni vožnji je »spila« malenkost več kot 6 litrov, toda brez problema je lahko ta številka tudi manjša.

opel-corsa-1445882283

Tisti, ki si že lastite corso prejšnje generacije, boste nad novo navdušeni, prav tako se vam ne bo potrebno na novo privajati na številne funkcije in njeno svežo obliko. In to zato, ker nas v določenih elementih spominja na prejšnjo, novosti pa boste raziskovali z odobravanjem. Ena večjih sprememb je multimedijski sistem Intellink, ki omogoča enostavno povezljivost s pametnim telefonom, preko zaslona pa upravljate še s številnimi drugimi funkcijami. Hvalimo njegovo priročno velikost, medtem ko nam ni všeč, da je ekran preveč odmaknjen od voznikovega vidnega polja.

opel-corsa-1445882282

Naša testna corsa je imela tudi številne druge pripomočke kot je tempomat, ksenonske žaromete z LED dnevnimi lučmi, kromirane detajle, 15-palična lita platišča, avtomatsko klimatsko napravo in dva zanimiva paketa: zimski z ogrevanimi sedeži in ogrevanim volanom ter drugi z opozorilnikom pri spremembi prometnega pasu, sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in opozorilnik za možnost trčenja. Super komplet, z manj super ceno. Takšna opel corsa stane kar 18.700 evrov, veliko na račun tega, da je tak motor na voljo izključno v kombinaciji z najvišjim nivojem opreme. Alternativa? 1,4-litrski motor s turbo puhalom, ki ima okroglih 100 KM moči in je na voljo pri vseh paketih opreme.

GALERIJA

Opel corsa 1.0 turbo cosmo
Cena vstopne različice: 10.090 EUR (corsa 1.4 55 kW selection, 3 vrata)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 15.390 EUR (corsa 1.0 turbo 85 kW cosmo, 5 vrat)

Dodatna oprema: Predal v prtljažnem dnu, briljantna barva, paket cosmo premium (samodejna klimatska naprava, radio 3.0 BT, sprednji meglenki s kromirano obrobo, alarm, ogrevana sprednja šipa, parkirni pripomoček spredaj, dodatno zatemnjene šipe zadaj, rezervno kolo, pakt pomičnik 1 (izboljšan informacijski zaslon med merilniki, opozorilnik pri spremembi prometnega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilnik ob možnosti trčenja, prikaz razdalje do vozila spredaj, samodejna zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala, samodejni vklop dolgih luči, paket za zimo (ogrevana sprednja sedeža, ogrevan volanski obroč, digitalni avdiosprejemnik, radio intellilink (vgrajen zaslon, bluetooth, vhod USB) s 6 zvočniki, kratko strešno anteno, kabinskima lučkama spredaj in mikrofonom za prostoročno telefoniranje, kamera za vzvratno vožnjo, znižano športno podvozje z nastavitvijo športnega vzmetenja;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 18.700 EUR

Motor: bencinski, 3 valjni, 999 ccm, moč 85 kW (115 KM), navor 170 Nm

Mere: dolžina 4021 mm, širina 1944 mm, višina 1481 mm, prtljažnik 285 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 195  km/h, pospešek do 100 km/h 10,3 sekund

Poraba (tovarna): 5,1 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 117 g/km

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO