Opel Astra Sports Tourer - Predstavitev in cene novega modela

  • 06.06.2016
  • Anže Berlič
#

Letošnje leto je vsekakor v znamenju nove Astre, zmagovalke prestižnega naslova Evropski avto leta, kot tudi zmagovalka v boju za Slovenski avto leta, poleg vsega pa je zmagala še na 11 nacionalnih izborih in dvakrat zasedla drugo mesto. Zato tudi ni čudno, da imajo pri Oplu zanjo že kar 175.000 naročil. Za Astro, pred njo seveda za Kadetta, je skupno že kar 50 let zgodovine, vse od modela Kadett A, do najnovejše Astre K, katera je med vsemi najbolj športno in najbolj aerodinamično zasnovana. Če povzamemo teh 50 let, predstavlja to 10 generacij in kar 24 milijonov avtomobilov, med njimi kar 5,3 milijone tako imenovanih karavanov, saj ta izraz izhaja ravno iz Oplove avtomobilske tovarne. Astra se je po robu postavila tekmecem v najbolj priljubljenem avtomobilskem razredu, namenjena pa je družinam, kot tudi poslovnim uporabnikom, pri čemer se lahko pohvali z izredno nizkimi stroški lastništva.

opel-astra-sports-tourer-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465246434

Astra se lahko edina, v svojem kompaktnem segmentu, pohvali z IntelliLux LED matričnimi žarometi, poleg tega pa je na voljo samo z motorji najnovejše generacije, s prostorninami od 1,0 do 1,6 litra in razponom moči od 70 kW (95 KM) do 147 kW (200 KM). Poleg karavanske različice Astre, je bil povsem na novo predstavljen 1.6 litrski BiTurbo CDTI agregat z 118 kW (160 KM). Slednji nadomešča predhodnika z 2,0 litroma prostornine, poleg tega pa ga novinec prekaša tako v ekonomičnosti, količini škodljivih izpuhov in je precej bolj odziven.

opel-astra-sports-tourer-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465246436

Astra Sports Tourer nudi še več udobja in prostora za potnike, prtljažnega prostora pa je več za kar 80 litrov in tako velikost prtljažnega prostora znaša 1630 litrov. Kot je moč opaziti že v Oplovih salonih, so tudi njihovi avtomobili ljubljenčkom prijazni, saj je za prtljažni prostor mogoče kupiti kopico pripomočkov, ki bodo vašim hišnim ljubljenčkom še bolj olajšali čas preživet v avtomobilu. V primeru da se avtomobil uporablja v bolj poslovne namene in je prtljažni prostor velikega pomena, vam bo zelo prav prišla funkcija prostoročnega odpiranja vrat, saj je potreben le zamah z roko in prtljažna vrata se bodo samodejno odprla. Sedeži se zopet ponašajo s certifikatom AGR, kar pomeni da so hrbtenici prijazni in primerni tudi za daljše vožnje, omogočajo pa hlajenje, prezračevanje in tudi masažo. V novi Astri je nameščena najnovejša različica IntelliLink informativnega sistema, kateri že omogoča povezavo z Apple CarPlay, na možnost povezave z Android Auto pa bo potrebno še malce počakati.

opel-astra-sports-tourer-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465246438

Za karavansko različico, v primerjavi s pet vratno Astro, je potrebno doplačati 750 € in vstopna cena tako znaša 15.740 €, za različico z 1.4 ECOTEC 74 kW (100 Km) agregatom in Selection nivojem opreme. S tem se Astra Sports Tourer uvršča med najdostopnejše karavane v tem segmentu. Za dizelske agregate je potrebno doplačati od 1100 € dalje, za avtomatski menjalnik pa od 700 do 1200 €. Zelo priljubljeni in inovativni IntelliLux matrični žarometi so lahko vaši za 1200 €. V Sloveniji je za novo Astro podanih že kar 800 naročil, od tega jih bo 30 % v karavanski, oziroma Sports Tourer različici.

GALERIJA

  • Foto: Opel

AKTUALNO