Oče je odprl avtopralnico, da bi pomagal svojemu sinu in vsem, ki se spopadajo z avtizmom

  • 05.03.2015
  • Andrej Jama
#

Avtopralnica Rising Tide Car Wash na Floridi ni tipična avtopralnica. Od 43 zaposlenih je 35 ljudi, ki so diagnosticirani z avtizmom. Ta podatek je še posebej pohvalen glede na to, da raziskave kažejo, da je okoli 90 odstotkov ljudi, ki trpi za avtizmom, brezposelnih.

Družinsko podjetje Rising Tide Car Wash je nastalo leta 2013, ko je podjetnik John D'Eri s svojim 25-letnim sinom Tomom odprl avtopralnico, da bi v njej zaposlil svojega drugega sina Andrewa, ki je bil zaradi avtizma tudi več ali manj brezposelen.

John je povedal, da je želel s to avtopralnico pomagati svojemu sinu Andrewu in vsem, ki se soočajo s to razvojno motnjo, da bi lahko živeli bolj produktivno življenje.

"Ne želim, da celo življenje sedi v sobi, kjer drugi skrbijo zanj. Želim, da ima življenje," je povedal D'Eri: "Želim da ima službo, želim da ima prijatelje, ki so kot on. Ta avtopralnica je rešitev za ljudi, ki so kot Andrew in je rešitev za njihove mame, ki so skrbele za njih ves čas."

Preden sta John in Tom odprla avtopralnico sta dve leti testirala sisteme in preučevala možne protokole za usposabljanje ljudi z avtizmom.

"Običajno so avtistični ljudje dobri pri strukturiranih nalogah, kjer sledijo predpisanim postopkom in imajo oko za detajle," je povedal sin Tom, ki ima nalogo poslovodje. "Zato smo mnenja, da jih te sposobnosti naredijo najboljše delavce, ki bi si jih lahko kdorkoli želel."

Vsekakor dobra ideja družine D'Eri. Bravo!

  • Vir: YouTube
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO