Novi twingo - kaj pravijo testi, cena in konkurenca?

  • 30.10.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Novi twingo. Malega Francoza, ki je kljub vsemu dolg 3,595 m, smo prvič spoznali septembra, ko smo ga odpeljali v rojstni kraj, Novo mesto. Že po prvih kilometrih se nam je prikupil, toda končne ocene še ne moremo podati. Zato smo še pred našim uradnim testom pokukali, kaj so o našem twingu napisali v drugih uredništvih. Preverili smo tudi ceno in pogledali h konkurenci.

novi-twingo-kaj-pravijo-testi-cena-in-konkurenca-1414624611

Test renault twinga po svetu

Autocar: Angleški novinarji so napisali, da je novi twingo izredno zabaven avtomobil, z zadovoljivo mero prostora in izjemnim obračalnim krogom. Volkswagen up! je korak pred njem, vendar lahko twinga kljub vsemu uvrstimo na stopničke.

Carbuyer.co.uk: Pohvalili so njegovo agilnost, modern dizajn in prostornost na zadnjih sedežih. Kljub zadnjemu pogonu, se testnim voznikom novi twingo ni zdel pretirano zabaven in navdušujoč. Grajajo visoko ceno.

Podrobno o novem renault twingu

TopGear: Prikupna mala "stvarca" z motorjem v zadnjem delu. Odlično se znajde v mestu in nekoliko manj na hitri cesti, še posebej, če imate twinga s trivaljnim motorjem s 70 KM. Z močnejšo 90 "konjsko" izvedenko je twingo eden najbolj zmogljivih mestnih malčkov.

Whatcar?: Testna voznica Vicky mu je namenila tri zvezdice od petih. Renault twingo jo spominja na fiata 500 zaradi retro dizajna, medtem ko je notranjost nadpovprečno prostorna. Multimedijski sistem R & Go je ni prepričal, medtem ko je z opremljenostjo zadovoljna. Za motor s 70 KM pravi, da je prava izbira za mestno vožnjo.

AutoExpress: Alternativa volkswagen up!-u in škodi citigo. Hvalijo okretnost, izgled in prostornost, ki jo nudi potnikom na zadnjih sedežih. Grajajo glasnost zunanjih dejavnikov v potniški kabini, previsoko ceno in pomanjkanje zabave.

novi-twingo-kaj-pravijo-testi-cena-in-konkurenca-1414624612

Kako varen je novi renault twingo?

Novi twingo - cena

Cena novega renault twinga se v Sloveniji prične pri 8.990 evrih, pri čemer v ceno ni vključena klimatska naprava. Slednjo lahko naročite kot del dodatne opreme v različnih paketih, ali pa se enostavno odločite za bogatejšo opremo expression s 70 konjskim motorjem. Slednji stane po ceniku 9.990 evrov. Z dodatnimi "sladkorčki" cena novega twinga preskoči mejo desetih tisočakov, ki pa jo lahko znižate; 500 evrov popusta dobite nemudoma in še 500 evrov v primeru financiranja. 

novi-twingo-kaj-pravijo-testi-cena-in-konkurenca-1414624608

Preizkusite tudi: volkswagen up!, škoda citigo, toyota aygo, hyundai i10, citroen C1

 

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO