Novi škoda yeti: predstavitev in cene

  • 11.12.2013
  • Žane Kurent
#

Škoda yeti je doživela prenovo. Čeprav je yeti eden izmed tehnično izredno podkovanih vozil v svojem razredu, smo se včeraj na predstavitvi vozili zgolj po asfaltnih površinah. Bil je preveč lep, da bi ga umazali z vožnjo po klančini za motokros v bližini Brnika. Lepši tudi zato, ker smo vozili običajno izvedenko, ki se od yetija outdoor razlikuje po robatem izgledu z nekaj več zaščitne plastike. To je namreč ena od novosti, torej dve različici, ki sta na voljo potencialnim kupcem.

novi-skoda-yeti-predstavitev-in-cene-1386762622

Od prejšnjega modela se yeti razlikuje po sprednji maski in spremenjenimi žarometi. Poleg sprednjih LED dnevnih luči so z omenjeno tehnologijo opremljene tudi zadnje luči, dodan je optični park senzor s kamero za vzvrtano vožnjo, asistent za samodejno parkiranje in sklopka 5. generacije Haldex za off-road vožnjo, ki pa se od prejšnje ne razlikuje veliko.

GALERIJA

Kakšna je ponudba?

Novi škoda yeti je bolje opremljen v vseh nivojih opreme in tudi cenejši v primerjavi z že starejšim modelom. Cene se pričnejo pri 16.255 evrov za bencinski 1,2 TSI motor in dosežejo maksimum s paketom opreme Laurent&Klement (25.918 evrov) ter 2,0-litrskim TDI motorjem. Yeti Outdoor je dražji za nekaj manj kot 200 evrov.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO