Novi renault trafic na slovenskih cestah že to poletje

  • 14.04.2014
  • Uredništvo
#

Renault, ki je na prvem mestu segmenta lahkih gospodarskih vozil v Evropi že od leta 1998, bo letošnje poletje prenovil model Trafic. Kabina je zasnovana kot prava "potujoča pisarna", saj je v bivalnem prostoru celovita paleta pripomočkov, kot so nosilci za telefone in tablične računalnike, prostor za shranjevanje prenosnega računalnika in prenosna pisalna podlaga formata A4, ki olajšujejo vsakdanje delo poklicnih uporabnikov.

a50bcb3c71d567582919ccbeb7a280af

Največ prostora za odlaganje in shranjevanje med modeli na trgu

Novi Trafic ima skupno za več kot 90 litrov prostorov za shranjevanje in odlaganje, kar je največ na trgu. Vseh odlagalnih mest je 14, njihova prostornina sega od 0,2 do 54 litrov, vsa pa so zasnovana posebej za predmete, ki so del vsakdana poklicnih uporabnikov, na primer plastenke z vodo, pločevinke, kozarci, prenosni telefoni, tablični računalniki, bloki in pisala, delovne čelade, škornji itn. Največji prostor je 54-litrski predal pod sedalom sovozniške klopi.

Ponudba multimedijskih naprav

Na osrednjo konzolo armaturne plošče vgrajena naprava MEDIA NAV izpolnjuje osnovne multimedijske potrebe uporabnikov. Poleg 7-palčnega (18 cm) zaslona na dotik ima MEDIA NAV radijski sprejemnik in tehnologijo povezljivosti Bluetooth®, ki omogoča brezžično predvajanje glasbe (audio streaming) in prostoročno telefoniranje. Priklop prenosnih naprav je možen tudi preko vtičnic USB in Jack, ki sta na prednji strani naprave.

31171cf25aa17b7593f4b4e13a5b6c42

Največja uporabna dolžina n trgu

Novi Trafic je edini furgon v svojem razredu, v katerem je možno ob zaprtih vratih prevažati predmete dolžine do 3,75 (L1) oziroma 4,15 (L2) metra. To omogočata dve loputi, od katerih je ena nameščena na predelni steni in zagotavlja za 41 cm podaljšano uporabno dolžino, s pomočjo druge, ki je pod sovoznikovim sedežem pa se dolžina poveča za 80 cm.

5f7f889b70fc33cc94ef92d0a30227f4

Ko je loputa v predelni steni odprta, razkrije 510 mm široko in 228 mm visoko odprtino. V odprtem položaju jo držita dva magneta, po potrebi pa jo je možno tudi povsem odstraniti. Domiseln mehanizem za odmik sedala sovoznikovega sedala omogoča izrabo dodatnega prostora pod sovozniško klopjo.

Uporabna prostornina znaša do 8,6 m3 (L2H2)

Novi Renault Trafic je na voljo v dveh dolžinah, dveh višinah, v različicah furgon, dvojna kabina, kabina s ploščadjo ali za prevoz oseb, kar skupno pomeni kar 270 kombinacij. Prostornina tovornega prostora različic furgon znaša od 5,2 do 8,6 m3. Novi Trafic je za 210 mm daljši od modela Trafic II, zato ima različica H1 za 200 litrov večjo uporabno prostornino, različica H2 pa za 300 litrov večjo. Uporabnost prostornine tovornega prostora povečuje tudi njegova notranja oglatost in zelo majhen naklon stranic karoserije. Že v krajšo različico L1 je možno naložiti tri evropalete ali pa enajst mavčnih plošč BA13.

Uporabniki Trafica II bodo cenili dejstvo, da ima Novi Trafic enako veliko odprtino zadnjih vrat in obliko tovornega prostora, kar pomeni, da lahko vanj premestijo svojo sedanjo notranjo opremo.

GALERIJA

Nova paleta prožnih in gospodarnih motorjev

Renaultovi strokovnjaki za motorje so Novemu Traficu namenili novo paleto motorjev, v katerih so uporabili tehnologije, ki so delno tudi plod spoznanj in izkušenj iz uspešnega udejstvovanja Renaulta v formuli 1. Ti motorji so prilagojeni specifičnim potrebam poklicnih uporabnikov in združujejo skromno porabo goriva z odzivnostjo in prožnostjo. V različici Twin Turbo poraba goriva pade celo pod mejo 6 l/100 km.

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO