Novi Renault Grand Scenic prihaja s serijskimi 20 palčnimi platišči

  • 25.05.2016
  • Gregor Žvab
#

Potem, ko je bil Renault Scenic ena glavnih zvezd Renaultovega razstavnega prostora v Ženevi in njegov prihod na ceste ni več daleč, sedaj predstavljajo tudi njegovo različico Grand. Kot že ime pove, gre za večjo verzijo priljubljenega enoprostorca, ki z letnico 2016 prinaša še več prostora od predhodnika.

novi-renault-grand-scenic-prihaja-s-serijskimi-20-palcnimi-platisci-1464175681

Je namreč za 7,5 cm daljši, s petimi sedeži pa ponuja tudi 40 litrov prtljažnika več, kar v praksi pomeni, da je močno presegel magično mejo 700 litrov (718 l). Prostornost je torej zagotovljena, prav tako tudi udobje. Na voljo je s petimi ali sedmimi sedeži, pri čemer se zadnja vrsta zlaga enako, kot pri novemu Espaceu (sistem One Touch). S prilagodljivostjo in opremo pa ciljajo na sodobne in aktivne družine.

novi-renault-grand-scenic-prihaja-s-serijskimi-20-palcnimi-platisci-1464175686

Novi Renault Grand Scenic je serijsko opremljen s sistemom za preprečevanje naleta z zaznavanjem pešcev, kar je edinstven primer v tem razredu. Poleg tega sta tu še pomoč za ohranjanje voznega pasu in opozorilnik za zaznano utrujenost. Veliko tehničnih rešitev so povzeli po Espaceu in Meganeu, skupnih pa je tudi nekaj motorjev. Bencinska motorja sta dva, TCe 115 in TCe 130, medtem ko je dizelska ponudba bolj pestra in obsega razpon moči od 80 kW/110 KM do 118 kW/160 KM. Z nekaterimi dizli je na voljo tudi samodejni sedem stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

novi-renault-grand-scenic-prihaja-s-serijskimi-20-palcnimi-platisci-1464175689

Z Meganeom in Espaceom si deli tudi nekatere sisteme, kot sta R-Link 2 in Active Sense, novi Grand Scenic pa je poseben še po nečem. Serijsko bo namreč na voljo z 20 palčnimi platišči, od drugega paketa opreme naprej, pa bo omogočena tudi dvo barvna zunanjost. Od opcij je potrebno omeniti še head-up zaslon in BOSE zvočni sistem. Za slovenske kupce bo novi Renault Grand Scenic na voljo novembra. 

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO