Novi mercedes-benz razreda S v sliki in besedi

  • 15.05.2013
  • Žane Kurent
#

V sredo, 15. maja, smo avtomobilski zasenjaki čakali novega mercedesovega paradnega konja. Sicer čakalne vrste pred prodajnimi saloni zanj ne bo kot za nove Applove iPhone, toda nezmožnost ogleda uradne predstavitve preko interneta, zaradi preobremenitve strežnikov, je jasen znak, zakaj je novi razred S nekaj mogočnega.

Razred S je skozi vse svoje življenje narekoval, v katero smer bo razvoj avtomobilov šel v naslednjih letih. Vedno je ponudil nekaj novega, kar so kasneje uporabljale tudi ostale znamke. Ravno zato je razred S vedno tako zanimiv, saj lahko približno izvemo, kaj nas čaka v naslednjih letih.

Mercedes-benz razred S je eden najbolj prestižnih vozil na svetu, ki je z novo generacijo ta naziv le še  utrdil. Namreč razred S bo zamenjal kar dva različna vozila - prejšnji razred S in znamko Maybach, ki je Mercedes-Benz ne bo več izdeloval. Ravno zato bomo v prihodnjih letih videli na cesti več različic razreda S: s krajšo medosno razdaljo, daljšo medosno razdaljo, podaljšano medosno razdaljo, kupeja in kabrioleta.

Gorden Wagener, Mercedesov vodja oblikovanja je dejal, da razred S izgleda plemenitejše kot kadarkoli do sedaj. Naj vam namignem, da se je pod dizajn tega vozila podpisal prav Slovenec, Robert Lešnik. Ampak, verjamem, da ste to že vedeli. Sam mislim, da je Robert pametno ohranil nekatere značilne Mercedesove poteze, a hkrati ustvaril avtomobil, kateremu se na daleč vidi, da ponuja nekaj več. Tudi s tehničnega vidika je oblikovno avto fantastičen - aerodinamični koeficient znaša samo 0,24.

Udobje in prestiž v zadnji sedežni vrsti

A še bolj kot vznemerljiva zunanjost nas je impresionirala notranjost. Potniška kabina je osvetljena z LED svetili in opremljena z dvema 12,3" TFT zaslonoma. Medtem ko je prvi zamenjal klasične števce, drugi skrbi za multimedijski sistem in ostale nastavitve.

Za svež zrak v potniški kabini so Mercedesovi inženirji vgradili "Thermotronic" - klimatska naprava, ki prefiltrira zunanji zrak, zato se lahko izognemo številnim prašnim delcem in virusem.

Težak vsaj 1900 kilogramov

Z vidika varnosti lahko izpostavimo zračne blazine v varnostnem pasu za potnike v drugi sedežni vrsti, kot tudi blazine v sedežih, ki preprečujejo drsenje potnika naprej v primeru prometne nesreče.

Mercedes-Benz poudarja, da je razred S izdelan z mislijo na kupce, ki se najbolj domače počutijo zadaj. Ravno zato so številni pripomočki podrejeni njim. Med drugim sedeži, ki bodo imeli več tisoč kombinacij nastavitev. Le kdo si ne bi želel masaže z imitacijo "vročih kamnov" in ob tem poslušati nežno glasbo preko naprednega zvočnega sistema s 24-imi zvočniki?

Cena takšnega razkošja, udobja in napredne tehnologije, vas bo v Nemčiji stala vsaj 79.800 evrov. Prve Mercedesove "kočije" bomo na cesti zagledali že jeseni.

Bencin, bencin-elektrika, dizel, dizel-elektrika

Mercedes-Benz ponuja vse. Pogonski sklopi bodo povezani s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom iz prejšnjega modela, vendar pri Mercedesu obljubljajo novo generacijo zmogljivega menjalnika.

Osnovni motor je 3,0-litrski šestvaljni dizel s 190 kW (258 KM) in 620 Nm (S350 BlueTEC). Poleg dizla bo v ponudbi tudi 4,7-litrski bencinski osemvaljnik s 335 kW (455 KM) in 700 Nm (S500). Do 100 km/h bo potreboval samo 4,8 sekund.

Pričakujemo tudi dizelski hibrid z oznako S300 BlueTEC Hybrid s 169 kW (230 KM). Hibridna različica bencinske inačice S500 bo v ponudbi leta 2015. Slednja naj bi bahala z emisijami CO2 okoli 75 g/km!

Toda, ker govorimo o Mercedes-Benzu, beseda nanese tudi na AMG. Govori se o dveh različicah: S63 in S65. Najprej bo v ponudbo prišel šibkejši AMG s 5,5-litrskim V8 twin-turbo agregatom s 394 kW (536 KM). S65 AMG bo poganjal motor s prostornino šestih litrov, ki bo moral ukrotiti 450 kW (612 KM).

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

AKTUALNO