Novi ford focus sedaj tudi uradno

  • 24.02.2014
  • Žane Kurent
#

Ford focus je eden najbolj prodajanih vozil v segmentu, zato mora biti ves čas na tekočem z novostmi in izstopati z modernim izgledom.

Te dni ford predstavlja pomlajenega ford focusa z masko v stilu astona martina, kakršno smo že vajeni iz nove fieste in novega mondea, ki najverjetneje pride k nam konec leta. Poleg sprednje maske so novega izgleda tudi žarometi, ki zaključujejo spremenjen zunanji izgled.

Obstajajo še novosti, ki so očem skrite. Inženirji so nadgradili že tako odlično fordovo podvozje z novimi blažilniki, hkrati pa zagotavljajo izboljšano stabilnost vozila. Posvetili so se tudi električnemu servo volanu za izdatno vodljivost.

Tudi skok v notranjost vozila prinaša številne prednosti. Ford je osvežil osrednjo konzolo in ji namenil manjšo količino gumbov. Želeli so doseči, da je voznikovo okolje čimbolj enostavno za uporabo in hkrati podprto s številnimi novimi tehnologijami.

Kateri motorji bodo pod pokrovom?

Zelo zanimiva sta se nam zdela 1,5-litrska bencinska EcoBoost motorja s 110 kW (150 KM) in 132 kW (180 KM). Obstaja tudi 1,5-litrski dizel, ki ima 70 kW (95 KM) in 88 kW (120 KM). Vreden premisleka je tudi 1,0-litrski bencinski EcoBoost s 74 kW (100 KM) in 92 KW (125 KM). V ponudbi je še 1,6 in 2,0-litrski dizel.

Cena ford focusa se bistveno ne bo spremenila. Prvič ga bomo spoznali v Ženevi čez dober teden dni.

GALERIJA

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO