Novi fiat ducato s sodobnim videzom in večjo učinkovitostjo

  • 29.04.2014
  • Uredništvo
#

Novi Ducato je evolucija izjemno uspešnega modela, ki je v zadnjih 33 letih – s svojimi 5 generacijami – prejel mnoge mednarodne nagrade in zabeležil velik komercialni uspeh, ki ga potrjuje več kot 2,6 milijona prodanih vozil po vsem svetu, od leta 1981 do danes.

Nov slog zunanjosti izraža najsodobnejše trende na področju oblikovanja vozil , ki skupaj s konceptom lahkega dostavnega vozila izraža močan občutek dinamičnosti, varnosti, kakovosti in vzdržljivosti. 

novi-fiat-ducato-s-sodobnim-videzom-in-vecjo-ucinkovitostjo-1398781540

Med opremo 5-palčni zaslon na dotik, kamera za vzvratno parkiranje in navigacijski sistem

V notranjosti novi Ducato ponuja tri nivoje opreme, z veliko prefinjenosti in elegance, z novimi sedeži za visok nivo udobja, h kateremu prispeva tudi novo stojalo za pijačo v sredinski konzoli. Novi Ducato je tudi prvo vozilo v segmentu, ki ima na sredini armaturne plošče ekskluzivno večnamensko stojalo s priklopno postajo za najrazličnejše naprave, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, lahko pa služi le kot stojalo za papirnate bloke.

novi-fiat-ducato-s-sodobnim-videzom-in-vecjo-ucinkovitostjo-1398781537

Izboljšano vzdržljivost in zanesljivost mu omogočajo ojačitve karoserije in zaključkov, optimizirano udobje in zavorna moč, ter povečana zmogljivost in življenjska doba vzmetenja in sklopke. Ducato se tako ponaša z najboljšo bruto težo vozila (do 4,4 tone), maksimalno obremenitvijo zadnje osi (do 2,5 tone) in nosilnost (do 2,1 tone za furgone) v kategoriji z enojnimi zadnjimi kolesi.

Samodejni menjalnik Comfort Matic je na voljo pri vseh pogonskih agregatih MultiJet 2.3 in 3.0

Novi model družine Fiat Professional ponuja najbogatejšo paleto s pogonom na prednja kolesa: dovolj pove dejstvo, da z različnimi kombinacijami karoserij, pogonskih sklopov in mehanike, dobimo 10.000 vozil za prevoz tovora, potnikov in baznih vozil za predelavo. Natančneje: paleta obsega osem različnih prostornin, od 8 do 17 m3, in se lahko pohvali z najboljšo učinkovitostjo v razredu. Poleg tega bo novi Ducato na voljo v štirih dolžinah in treh višinah pri lahkih dostavnih vozilih in v šestih dolžinah pri Ducatu za nadgradnjo.

Novi fiat ducato: motorna paleta
2.0 MultiJet s 85 kW (115 KM) in 280 Nm (5-stopenjski menjalnik)
2.3 MultiJet s 96 kW (130 KM) in 320 Nm (6-stopenjski menjalnik)
2.3 MultiJet s 110 kW (150 KM) in 350 Nm (6-stopenjski menjalnik)
3.0 MultiJet s 132 kW (180 KM) in 400 Nm (6-stopenjski menjalnik)

 

  • Vir: Fiat
  • Foto: Fiat

AKTUALNO