Novi espace - renault pravi, da je kombinacija enoprostorca in terenca

  • 03.10.2014
  • Aleš Kerbler
#

Največje zanimanje na razstavnem prostoru renaulta v Parizu je požel novi espace. Renault pravi, da ni tipičen enoprostorec, temveč nekakšen križanec. Občutek je morda res takšen, saj se sedi visoko in tudi izgleda podobno kot marsikateri mestni terenec. Vendar mere pravijo, da je novi renault espace 63 mm nižji in 16 mm daljši od predhodnika. Boljši je tudi aerodinamičen koeficient.

novi-espace-renault-pravi-da-je-kombinacija-enoprostorca-in-terenca-1412331467

Inženirji so novemu espacu zmanjšali težo za velikih 250 kilogramov, saj so uporabili lažje materiale kot so aluminij in plastika ter vgradili najsodobnejše motorje, ki zagotavljajo nizko porabo goriva. Na voljo bodo trije 1,6-litrski motorji. Dizelska predstavnika ponujata 130 KM in 160 KM, medtem ko ima bencinski štirivaljnik okroglih 200 KM. 

novi-espace-renault-pravi-da-je-kombinacija-enoprostorca-in-terenca-1412331454

novi-espace-renault-pravi-da-je-kombinacija-enoprostorca-in-terenca-1412331455

novi-espace-renault-pravi-da-je-kombinacija-enoprostorca-in-terenca-1412331456

Še posebej zanimiva je notranjost vozila, obdana s številnimi tehnološkimi bonbončki. Sodoben ambient pa predstavlja prenovljena osrednja konzola z barvno LED osvetlitvijo. Tudi merilniki za volanom so postali digitalni. Med opremo smo našli tudi head-up prikazovalnik, sistem za opozarjanje nenamerne menjave voznega pasu in 4Control (sistem, ki upravlja z vsemi štirimi pnevmatikami, kar v praksi pomeni, da se pri manevriranju pri nizki hitrosti rahlo obrnejo tudi zadnje pnevmatike).

Cena in prihod v Slovenijo še ni znan. Novi renault espace pričakujemo prihodnje leto.

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO