Novi citroen C1: eksperimentiranje z dvojnimi žarometi

  • 24.02.2014
  • Žane Kurent
#

Prejšnji teden smo objavili prvo neuradno fotografijo citroena C1. Narisal jo je eden od oboževalcev in očitno je vedel, kam se nagibajo citroenovi oblkovalci. Sam sem precej osupel nad novo citroenovo masko. Minilo je kar nekaj minut, preden sem se pričel zavedati, da je to resnično novi citroen C1. S skoraj vseh zornih kotov je simpatičen mestni malček, najbolj pa bode v oči sprednja maska z dvojnimi žarometi. Takšna taktika je del citroenovega oblikovalskega jezika, a vseeno tega nisem pričakoval. Vsaj ne v takšni skrajnosti.

Vas spominja na nissana juka? Morda zaradi drugačnosti? Juka smo se sedaj navadili, upam, da se bomo tudi citroena C1.

Še ostali pomembni podatki: ogromno je shujšal (ima samo 840 kilogramov) in na voljo bo v osmih različnih barvah kot tudi v dvojni barvni shemi. Fotografije notranjosti še nimamo, a bo ta zagotovo igriva, živahna in opremljena s številnimi tehničnimi dodatki.

Tako kot novi peugeot 108, ki je bil predstavljen prejšnji teden, bo tudi citroen C1 na voljo v tri in pet vratni različici. Za nastavljanje poletnim žarkom pa posezite po modelu C1 Airspace s platneno streho.

Cena citroena C1 še ni znana, na slovenskih cestah pa ga boste videli najverjetneje že letos poleti.

GALERIJA

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO