Nova škoda octavia RS: najhitrejša Čehinja na svetu

  • 05.06.2013
  • Klemen Miklavžin
#

Škoda octavia je odlično družinsko vozilo, saj se ponaša s prostornostjo, lepim dizajnom in odlično motorno paleto. A hkrati je lahko tudi prava športnica! Predstavljamo vam novo škodo octavio RS.

V kombinaciji z avtomatskim DSG menjalnikom ali 6-stopenjskim ročnim

Že na prvih fotografijah se ponaša z značilno modro dirkaško barvo, ki nam že vrsto let daje na cesti vedeti, da prihaja octavia RS. Z novo generacijo je postala octavia resnejša, a je sedaj prejela še ščepec športne agresivnosti, ki se v največji meri pozna pod pokrovom.

V ponudbi sta dva motorja: 2,0-litrski bencinski motor s 162 kW (220 KM) in 2,0-litrski dizel s 135 kW (184 KM). Različica, z vonjem po bencinskih hlapih, pospeši do 100 km/h v 6,8 sekundah. Najvišja hitrost je po novem 248 km/h, kar je 6 km/h več od predhodnice. Dizelska octavia RS potrebuje do 100 km/h 1,3 sekunde več, manjša je tudi končna hitrost, ki znaša 232 km/h.

Škoda se lahko pohvali tudi s športnim podvozjem, saj ima zadaj večtočkovno vodilo, zaradi katerega bo drzna vožnja skozi ovinke mačji kašelj. Opremljena je tudi z elektronsko zaporo diferenciala, ki je integriran v sistem za stabilnost vozila (ESC).

Kolikšna bo cena in kdaj jo lahko pričakujemo v Sloveniji, še ni znano.

GALERIJA

  • Vir: Škoda
  • Foto: Škoda

AKTUALNO