Nova seat ibiza se ponaša z izjemno prostorno notranjost

  • 31.01.2017
  • Klemen Miklavžin
#
Za večjo varnost potnikov bo na voljo radarski tempomat in sistem za samodejno zaviranje pri nizkih hitrostih.

Vsak nov model na trgu je od prejšnje generacije rahlo daljši. Pri seatu so se temu trendu uprli in peto generacijo seat ibize skrajšali za dva milimetra. Nič posebnega, toda konkretno so podaljšali medoosno razdaljo.

nova-seat-ibiza-se-ponasa-z-izjemno-prostorno-notranjost-1485895546

Nova seat ibiza ima 95 mm daljšo medoosno razdaljo. Oblikovalci notranjosti trdijo, da je za potnike bistveno več prostora; tako za noge kot v predelu glave. Tudi prtljažni prostor se je povečal za 63 litrov in po novem meri 355 litrov. 

nova-seat-ibiza-se-ponasa-z-izjemno-prostorno-notranjost-1485895549

Motorna paleta ostaja po večini enaka. Nov je 1,5-litrski TSI motor s 147 KM, medtem ko sta litrska TSI agregata s 93 KM in 113 KM stara znanca. Manj zmogljivi motorji so povezani s 5-stopenjskim menjalnikom, močnejši pa s šeststopenjskim. Na voljo je tudi DSG menjalnik.

GALERIJA

Super se nam zdi tudi 8" osrednji zaslon, ki nudi podporo mobilnim telefonom preko MirrorLink, Apple Car Play in Android Auto. Voznikom bo na voljo tudi vmesnik za brezžično polnjenje telefona. Avdiofilom pa priporočamo 300W zvočni sistem Beats.

nova-seat-ibiza-se-ponasa-z-izjemno-prostorno-notranjost-1485895553

Nova španska seat ibiza bo prvič javno predstavljena marca v Ženevi. Naj še dodamo, da trivratne različice in karavana ne bo! Pričakujemo pa lahko dvignjeno različico (mestni terenec).

  • Vir: SEAT
  • Foto: SEAT

AKTUALNO