Nova BMW-jeva raketa M5 v pripravljenosti

  • 07.04.2011
  • Žane Kurent
#
Divizija M, ki razvija najbolj zmogljive BMW-jeve člane družine, je na sejmu v Shanghaiu pred dnevi predstavila uradni koncept nove M "petice".
pro-player type='video'
http://www.youtube.com/watch?v=8Uk23g_LPdo
/pro-player
  Pod pokrovom bo rohnel dvojni turbo polnilnik in 4,4-litrskim V8 agregat, ki do stotke pošlje v zgolj 4,5 sekundah 552 konjsko čredo. Pred začetkom prodaje konec leta, bo na voljo ogled M lepotice še na Frankfurtskem salonu v septembru.
caption id=
/caption
O turbu, ki bo vgrajen v novo BMW M5, je nekaj besed spregovoril tudi eden od vodij pri M oddelku, Albert Biermann: "Turbo polnjenje proizvede več moči, obenem pa je izkoristek boljši. Tudi s strani emisij in porabe goriva je plus na strani turba." Slednje so izboljšali za 25 odstotkov, tudi zaraddi tehnologije EfficientDynamic, ki ponuja regeneracijo zavorne energije, izklopljiv alternator in sistem stop-start. Tu je še natančen sedem stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, govori se pa tudi o izboljšanem štirikolesnem pogonu xDrive.
caption id=
/caption

 

Sam dizajn nove BMW M5 je dokaj podoben običajni limuzini. Kot smo že vajeni so zgolj dodelali odbijač, ki je globlji in ustvarili večje reže za pretok zraka. Potem so tu še kromirani dodatki, LED žarometi, zadnji spojler za ustvarjanje večjega podtlaka in s sredinskim difuzorjem, ki ga objemata dve izpušni cevi na vsaki strani. Na 20" litih platiščih pa stoji šasija iz aluminija in karbona, ki skupaj z ostalimi rečmi tvorijo težo 1830 kg.
nggallery id=159 template=
 

AKTUALNO