Nova, agresivnejša honda CR-V

  • 21.07.2012
  • Žane Kurent
#

Honda predstavlja četrto generacijo terenskega vozila CR-V. Ob tem stavku bodo pri Hondi nekoliko nejevoljni, saj želijo z novo generacijo poudariti, da je vozilo kombinacija terenca in klasičnega avtomobila. Zakaj? Zunanje mere nove Honde so dokaj podobne prejšnji generaciji, še najbolj se opazi za 30 mm nižja višina strehe in nižje pozicionirani sedeži (38 mm zadaj, 10 mm spredaj), s čimer želijo narediti CR-V bolj potniškega.

Nov svež dizajn, toda...

Prednja maska je spremenjena in agresivno nastrojena, medtem ko zadek močno spominja na volva XC60. Notranjost so tudi obogatili z boljšimi materiali, načrtovana pa s ciljem ustvariti občutek večje prostornosti.

GALERIJA

Dinamični štirikolesni pogon in nov 1,6-litrski dizel

Možgane je dobil nov 4x4 pogon, ki bo ob nezaznavanju spodrsljajev prestavil na program s pogonom na prednji kolesni par. Ponudbo pa bo predstavljala tudi cenejša honda CR-V, ki ne bo koristila ugodnosti štirikolesnega pogona.

Poleg klasičnih motorjev v Hondini paleti se omenja tudi nov 1,6-litrski dizelaš, ki bo kot eden redkih predstavnikov srednjega razreda SUV vozil, imel izpust CO2 izrednih 99 g/km.

  • Vir: Honda
  • Foto: Honda

AKTUALNO