Nov pogled na prometno konico: razvrščanje avtomobilov po barvi

  • 18.12.2013
  • Andrej Jama
#

Ameriški režiser, fotograf in profesor iz San Diega, Cy Kuckenbaker, je predelal kratek video, na katerem je po barvi "filtriral" avtomobile, ki so vozili po sandieški avtocesti.

Kuckenbaker pravi, da je bil njegov namen razkriti katere barve avtomobilov so najbolj priljubljene med prebivalci San Diega. Seveda za tovrstne informacije obstajajo registri avtomobilov, a če bi se vsi lotili raziskav na dologočasen statističen način, bi bili prikrajšani za takšne super projekte. Še tako naprej!

Atomobili so razvrščeni po barvah od najbolj pogoste do najbolj redke. Izjema je kategorija sivih avtomobilov, ki je sicer številčno največja, vendar zajema širok spekter odtenkov, in je zato na drugem mestu. Avtor je atomobile izrezal sliko za sliko in jih nato prenesel na posnetek prazne ceste. Avtomobilom ni spreminjal hitrosti ali pozicije na cesti. Razmiki med avtomobili so sorazmerni z gostoto prometa na izbranem pasu.

Da je izrezal avto, je v povprečju porabil 15 minut, kar je skupaj približno 120 ur. Koliko časa je porabil, da je avtomobile zlepil nazaj, pa ni navedeno.

Na spodnjem videu pa si lahko ogledate še originalni posnetek, ki je služil kot vir za zgornjo montažo.

Avtor prispevka je bil predvsem presenečen nad tem, koliko avtomobilov je posnel v štirih minutah razmeroma redkega prometa: 462.

Še več lahko preberete na avtorjevi uradni strani.

Cy Kuckenbaker
Cy Kuckenbaker
  • Vir: Vimeo, Cysfilm
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO