Nov obraz za oba C-Maxa

  • 24.07.2015
  • Gregor Žvab
#

Pri Fordu so se odločili, da je lepo in se spodobi, da nov obraz dobita tudi obe različici z imenom C-Max. Tako običajen, kot tudi Grand C-Max sta šla v korak s časom in se sedaj ponašata z novo masko, kakršno najdemo že pri Fiesti, Focusu in Mondeu. Ni pa popravljen sprednji del edina novost, ki so jo za svoja eno prostorca pripravili pri modrem ovalu.

nov-obraz-za-oba-c-maxa-1437722784

Posodobitve je bila deležna tudi notranjost. Tam je sedaj na voljo tudi multuimedijski sistem Sync 2, izboljšali pa so tudi udobje in kvaliteto izdelave. Od asistenčnih sistemov sta oba C-Maxa lahko opremljena s tehnologijo Active City Stop, ki po novem preprečuje nalete do 50 km/h, parkirni asistent pa je zmožen avto »pospraviti« tako bočno, kot tudi pravokotno. Oba sta bila deležna tudi olajšanega odpiranja prtljažnih vrat, saj se le ta lahko sedaj odprejo samodejno, z zamahom noge pod odbijačem. Prevetritev je doživela tudi motorna paleta, ki po novem vsebuje 1.5 litrska EcoBoost in TDCi motorja. Izpusti pa se pričnejo že pri 99 g CO2/km.

nov-obraz-za-oba-c-maxa-1437722690

Prenovljena avtomobila Ford C-Max in Ford Grand C-Max sta v Sloveniji že na voljo, pri čemer vas bo C-Max z litrskim EcoBoostom (74 kW/100 KM) in paketom opreme Trend prišel 18.920 EUR, doplačilo za Granda (ki ima še vedno na voljo zadnja, drsna vrata) pa je natanko 1000 EUR. Ob tem vam pri Fordu ponujajo tudi akcijski popust, ki na obeh modelih, v vseh paketnih in motornih različicah znaša 3.550 EUR.

GALERIJA

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO