Nissan navara - novi nissanov osvajalec brezpotij

  • 11.06.2014
  • Nejc Kovačič
#

Ste vedeli, da je nova nissan navara že dvanajsta po vrsti? Vse generacije v imenu niso imele ime navara, toda začetki nissanovih poltovornjakov segajo v leto 1933.

Novi nissan navari so spremenili zunanjo podobo z vpadljivo masko in dinamičnimi potezami, ki jih dopolnjujejo LED dnevne luči. Novi sta dve zunanji barvi: savannah rumena in earth bronasta v kombinaciji s črnimi B-stebrički in kromiranimi stranskimi ogledali z LED smerniki.

Napreden 4x4 pogon s številnimi pripomočki za lažje premagovanje ovir

Posodobljena je notranjost z boljšimi materiali. Nameščen je visoko-resolucijski TFT zaslon z navigacijo, kompasom, radiom in merilnikom goriva.

S tehničnega vidika ima nissan navara trpežnejšo šasijo s prilagojenim podvozjem za zahtevno dnevno uporabo. Za lažje manevriranje po mestu so uspeli zagovotoviti manjši obračalni krog.

V ponudbi sta dva dizla in en bencinski agregat

2,5-litrski dizel je na voljo v različicah s 120 kW (163 KM) in 403 Nm ter s 140 kW (190 KM) in 450 Nm. V primerjavi s prejšnjo generacijo motorjev je dizel varčnejši za okoli 11 odstotkov. Nissan ponuja tudi 2,5-litrskega bencinarja.

GALERIJA

Cena nissan navare v Sloveniji še ni znana.

  • Vir: Nissan
  • Foto: Nissan

AKTUALNO