Nissan Navara – predstavitev in cene novega modela

  • 21.03.2016
  • Anže Berlič
#

Nova Nissan Navara na slovenski trg vstopa s preprostim a sila odločnim geslom- vzdržljiva kot vedno, pametnejša kot kadarkoli. S tem želijo predstaviti njen dvojni karakter v katerem se združujeta zasebna in profesionalna uporaba. Zgodovina Navare se je začela pisati že leta 1935, tedaj še pod znamo Datsun, skupno kar 13 generacij, več kot 14 milijonov vozil, prelomno leto pa je bilo 1997, ko je bil lansiran srednje velik poltovornjak s podaljšano kabino King Cab. 80 let izkušenj s poltovornjaki in vodilno mestu v svetu tako imenovanih križancev, sta Navaro že pripeljala do laskavega naslova pick-up leta 2016.

nissan-navara-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1458819094

Navaro poganja 2,3 litrski dizelski agregat, kateri premore 120 kW (163 KM) ali 140 kW (190 KM), kjer je v primerjavi s predhodnikom poraba goriva zmanjšana za kar 24%, kar v treh letih lahko pomeni tudi 1500 € prihranka pri porabi goriva. Inovativnost v tem segmentu zagotovo predstavlja šasija, katera ima profil v obliki dvojnega C in večtočkovno zadnje vzmetenje, kar je edinstveni primer pri pick-up vozilih, saj so imela ta do sedaj zadnje vzmetenje vselej listnato. Izbirati bo mogoče med 6 stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7 stopenjskim avtomatskim. Navara bo na voljo samo s štirikolesnim pogonom. Dimenzijsko ni kaj veliko drugačna od predhodnice, saj širina in višina vozila ostajata enaki, keson se je podaljšal za skoraj 70 mm, medosna razdalja je manjša za 50 mm, celotna dolžina vozila pa je daljša za 34 mm. Med karoserijami bo mogoče izbirati med dvojno kabino, podaljšano kabino, ali pa zgolj šasijo, namenjeno kasnejšim individualnim predelavam.

nissan-navara-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1458819076

Oblikovno Navaro zaznamujejo predvsem elementi, poznani že iz družine križancev, kot je rešetka v obliki črke v, visoki in široki boki, estetsko oblikovan pokrov motorja, stranski stopnici, 18 palična lita platišča, strešni nosilci in kromiran zunanji deli avtomobila. Močno prepoznavne so prednje LED luči v obliki bumeranga. Oblikovalci so se trudili notranjost vozila kar se da približati osebnim, to pa jim je tudi dobro uspelo. Počutje je dejansko kot v osebnem avtomobilu, za kar poskrbijo prednji sedeži s hrbtenično oporo, kateri do sedaj niso bili stalnica v temu razredu vozil, in ponujajo še več udobja na zadnjih sedežih, materiali in ergonomija pa so taki, kot jih najdete pri križancih, kot sta Nissan Juke in Qashqai. Poleg tega udobje močno poveča tehnologija omenjenih križancev, kot je sistem NissanConnect, dvopodročna klimatska naprava, sistem štirih kamer, katere omogočajo pogled iz ptičje perspektive in nenazadnje multifunkcijski sistem z navigacijo, multimedijo in Bluetooth podporo. K terenski zmogljivosti močno pripomoreta sistem za spuščanje po klancu navzdol in sistem za speljevanje na klancu, globina skozi katero lahko bredemo znaša 600 mm, oddaljenost od tal pa 232 mm na zadnji osi. Vstopni kot je velik 30,4 stopinje, izstopni 25,6 stopinj.

nissan-navara-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1458819084

Navaro lahko obremenimo z 1 tono, njena vlečna moč pa znaša 3,5 ton. Za primerjavo in lažjo predstavo lahko povemo, da zmore Navara za seboj vleči ali peljati 8 metrski športni čoln, dva konja v prikolici, 42 vreč cementa, 1000 litrov vode, 2,2 kubika lesa ali afriškega nosoroga.

nissan-navara-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1458819072

Nivoji opreme so štirje različni, vstopna cena z upoštevanim DDV pa znaša 29.050 €, najbolje opremljena izvedenka pa 38.800 €, pri karoserijski različici z dvojno kabino. Različica s podaljšano kabino stane od 26.050 € do 30.900 €.Ker pri podjetju Nissan računajo, da bo kar 90% kupcev pravnih oseb oziroma podjetij, se temu primerno zniža tudi cena vozila in sicer brez upoštevanja DDV, pri tem pa je pravnim osebam v letošnjem letu na voljo še dodatni 10% popust. Navara tokrat na trg prihaja s 5 letno tovarniško garancijo.

GALERIJA


AKTUALNO