Nissan micra 1.2 acenta look

  • 06.05.2014
  • Žane Kurent
#

Micra je eden izmed nissanovih najbolj prepoznavnih modelov. Njeni začetki segajo v leto 1982. Na avtomobilističnem trgu je torej micra že več kot 30 let, kar je za avtomobilsko ime zelo častitljiva doba, ki jo preživijo samo najboljši. Kot kaže je micra med njimi.

In kaj dela nissan micro tako posebno? Jaz ob tem imenu vedno pomislim na majhen mestni avtomobil okrogle oblike, ki me spominja na pikapolonico. Takšne poteze je imela že druga generacije micre iz leta 1992, čeprav so v tistem času še kraljevale škatlaste oblike. Svojo tradicijo je nadaljevala leta 2002, ko je na trg vstopila tretja, zelo uspešna generacija, ki so jo prodajali celo v različici zgoraj brez.

nissan-micra-1-2-acenta-look-1399389058

Kakšne so spremembe?

Prikupna oblika je adut vseh generacij nissan micre, s katero se lahko pohvali tudi zadnja, prenovljena različica, ki smo jo imeli na testu. Oblikovno je postala izrazitejša, saj je s prenovljeno podobo dobila ostrejše žaromete, nov odbijač in masko s kromiranim znakom V in emblemom, ki sta prepoznavna znaka vseh novih modelov nissan. Prenovljen je tudi zadnji del z novimi LED lučmi.

nissan-micra-1-2-acenta-look-1399389057

Modra biserna barva jo napolni z energijo

Na testu smo imeli micro z opremo acenta look. Gre za bolj opremljeno različico, kar lahko ugotovimo tudi po 15-palčnih litih platiščih, ki so v nižjih paketih 14-palčne jeklene. Njeno agilnost in dinamičnost spremlja tudi strešni spojler, ki lepo dopolnjuje stransko strešno linijo.

Če nismo preveč izbirčni, ima nissan micra vse kar potrebujete za udobno in lahkotno vožnjo. Slednja je samoumevna, saj je micra mestni avtomobil z majhnim obračalnim krogom in ji majhna parkirna mesta ter zasedene ulice ne predstavljajo nobenih težav.

nissan-micra-1-2-acenta-look-1399389066

Prostora je dovolj za štiri vesele prijateljice, ki se odpravljajo na morje, vendar moramo opozoriti, da vseh nakupovalnih vrečk 265 litrski prtljažni prostor ne bo prenesel. No, drobnarije lahko pospravite v katero od odlagalnih površin, ki jih je v avtomobilu kar nekaj. Najbolj posrečena sta skrita prostora pred sovoznikovim sedežem, ki premoreta kar nekaj litrov prostornine. Del boljše opremljenosti pa je lakirana osrednja površina, ki na žalost kar kliče po zbiranju prstnih odtisov. So pa stikala na armaturi zelo logično razprorejena in enostavna za uporabo. Želel bi si samo boljši audio sistem, kajti ne razumem, kaj iščeta USB in AUX vtiča na sovoznikovi strani med predalnikoma. Povsem od rok. Če že ravno začenjam sitnariti, si želim tudi boljši material kot pa poceni plastiko in tekstilni filc, ki v modnega in simpatičnga malčka ne pašeta.

Končal pa bom s pohvalo na račun motorja in njegove zmogljivosti. Vozili smo se z 1,2-litrskim bencinskim motorjem, ki je povsem korekten motor za dnevne pobege. Z 59 kW (80 KM) moči se poraba ni nikoli dvignila nad šest litrov, tudi ko smo ljubko micro priganjali po avtocesti. 

GALERIJA

Nissan micra 1.2 acenta look
Cena vstopne različice: 10.200 EUR (nissan micra 1.2 visia)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 11.300 EUR (nissan micra 1.2 acenta look)
 
Dodatna oprema: kovinska barva
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 11.640 EUR

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO