Nissan GT-R nismo za evropske ljubitelje godzille

  • 11.02.2014
  • Grega Kurent
#

Nismo je nissanov športno-dirkaški oddelek, ki se je poglobil v razvoj novega nissana GT-R nismo. Nissan GT-R je že uveljavljen kot dirkaški stroj, a so inženirji pri Nismu storili še korak naprej k razvoju te čudovite tehnologije na štirih kolesih.

Nissanov glavni izvršni direktor Carlos Ghosn pravi, da je to najhitrejši nissan GT-R doslej. Nissana GT-R nismo so spustili tudi po znameniti progi Nordschleife in jo prevozil s časom 7:08,679, kar je odličen rezultat.

Kaj je novega?

3,8-litrski V6 agregat ima po novem kar 441 kW (600 KM) in 652 Nm navora. Nova sta visokozmogljiva turbinska polnilnika z velikim pretokom, kot se uporabljajo za dirke GT3, izboljšujeta dovod zraka, optimiziran individualni nadzor časov vžiga v vsakem valju in nadgrajena črpalka za gorivo pa izboljšujeta zgorevanje.

Za boljše vozne lastnosti so uporabili posebej za GT-R razvite vzmeti in blažilnike Bilstein DampTronic s tremi načini vzmetenja: Udobno (Comfort), običajno (Normal) in R za uporabo na dirkališčih.

nissan-gt-r-nismo-tudi-v-evropi-1392116393

Izboljšana aerodinamika

Skupina Nismo je razvila aerodinamičen paket, ki izboljšuje oprijem s cestiščem, zmanjšuje negativen vpliv zračnega upora, obenem pa daje avtomobilu videz močnega nasprotnika.

Sprednji odbijač, okvir za motor in karbonski zadnji spojler povečujejo potisk vozila navzdol, znižujejo težišče in ustvarjajo dodatnih 100 kg*1 pritiska (pri 300 km/h) v primerjavi s prenovljenim modelom nissan GT-R 2014.

nissan-gt-r-nismo-tudi-v-evropi-1392116392

Prvič predstavljen v Ženevi 4. marca

Nissan GT-R nismo je trenutno na voljo na Japonskem, v Evropi pa bo na voljo od septembra. Cena še ni znana.

GALERIJA

  • Vir: Nissan
  • Foto: Nissan

AKTUALNO