Nagrado za največjega lažnivca pri navajanju porabe goriva dobi mercedes-benz

  • 30.11.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Študija, ki so jo naročili pri Transport & Environment, je pokazala, da je največji goljuf pri navajanju porabe goriva nemški mercedes-benz.

Študija je bila izvedena na evropskem tržišču, pri čemer so ugotovili, da od zapisane porabe goriva najbolj odstopa mercedes-benz, saj se je izkazalo, da vozila z zvezdo porabijo v realnosti 40 odstotkov več goriva, medtem ko je povprečje odstopanja med ostalimi proizvajalci okoli 31%. Odstopanje se je v zadnjih letih bistveno povečalo, leta 2001 je bilo namreč odstopanje v povprečju zgolj 8 odstotno.

Kako privarčevati 1000 evrov na leto pri porabi goriva?

Za tipičnega evropskega voznika taka dodatna poraba pomeni strošek okoli 500 evrov letno in vse zaradi tega, ker proizvajalci uporabljajo "tehnike" s katerimi lahko izboljšajo porabo. Nekatere od teh so: pretirano napihovanje pnevmatik, uporaba posebnih lubrikantov za izboljšanje trenja, prelepljeni elementi, ki povečujejo zračni upor (kljuke, ogledala, zračniki ipd), minimiziranje teže avtomobila, prirejanje zavor in nastavitev koles ter testiranje na visokih nadmorskih višinah v vročih dnevih na gladki cesti.

nagrado-za-najvecjega-laznivca-pri-navajanju-porabe-goriva-dobi-mercedes-benz-1417348001

Take 'luknje v zakonu' večina avtomobilskih proizvajalcev spridoma izkorišča. Na začetku so se tovrstnih tehnik posluževali ob sprejetju novih okoljevarstvenih direktiv EU, ki so narekovale manjše izpuste NO in NO2. Dva nemška inštituta sta v poročilo T&E tudi zapisala, da dizelski motorji niso bili bistveno izboljšani že vsaj 13 let, kar se tiče izpustov nevarnih plinov.

Kako bencinska črpalka ve kdaj je vaš rezervoar za gorivo poln?

Za dobro novico lahko povemo, da se za leto 2017 pripravlja nov, bolj realističen standard WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), ki bo točno določal kakšen mora biti testni cikel, kaj se sme in kaj ne. Seveda mnogi proizvajalci želijo to letnico premakniti kolikor se le da, najkasneje jo lahko do leta 2022.

  • Vir: Transport & Environment
  • Foto: Mercedes-benz

AKTUALNO