Na kitajskem del pločnika preuredili za ljudi, ki ves čas gledajo v mobilni telefon

  • 18.09.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Ljudje smo vse manj družabni, vsaj kar se tiče komuniciranja na svežem zraku, medtem ko smo precej bolj dejavni pri pisanju kratkih sporočil ter brskanju po spletu. Nobena kava ni več popita, ne da bi vsaj nekajkrat pogledali na zaslon mobilnika in se prepričali, da nismo česar zamudili. Podobno je tudi pri hoji po mestnih ulicah. Pešci ne gledajo več predse, temveč "bulijo" v ekran in upajo, da nasproti prihaja nekdo, ki vendarle nima mobilnika v rokah in se jim bo izognil. 

Pločnik namenjen vsem, z mobilnikom v rokah

Na žalost se je verjetno že priptilo, da sta dva strastna uporabnika mobilnega telefona trčila med seboj. Če ste eden izmed njih, ki med hojo radi brskate po aplikacijah, potem obiščite kitajsko mesto Chongqing. Številni mediji poročajo, da je to prvo mesto na svetu (in verjetno ne zadnje), ki se je odločilo preurediti pločnik za ljudi, ki neprestano gledajo v svoj telefon.

"S preureditivijo pločnika za uporabnike mobilikov, smo preprečili morebidne trke med tistimi, ki gledajo v telefon in starejšimi ljudmi ter otroci, katerih je veliko na ulicah", je razložil Nong Cheng, vodja marketinga v Meixin Group.

na-kitajskem-del-plocnika-preuredili-za-ljudi-ki-ves-cas-gledajo-v-mobilni-telefon-1411022593

Gre za 50-metrski odsek pločnika, kjer je del namenjen pešcem brez mobilnika v rokah, medtem ko je druga stran namenjana večini. Na tem delu seveda obstajajo pravila in v kolikor se jih ne upošteva, lahko pride do neprijetnega trka. V najhujšem primeru lahko na tla pade telefon in se poškoduje, česar neumorni uporabniki mobilnika ne bi tolerirali, a bi se kljub temu hitro postavili v vrsto za nov model.

na-kitajskem-del-plocnika-preuredili-za-ljudi-ki-ves-cas-gledajo-v-mobilni-telefon-1411022383

  • Vir: Meixin Group

AKTUALNO