Mitsubishi Outlander PHEV - Predstavitev in cene novega modela

  • 10.06.2016
  • Anže Berlič
#

Pri Mitsubishiju so se prenove novega Outlanderja PHEV lotili s pomočjo izkušenj obstoječih lastnikov in tako naredili če bolj všečen avtomobil. Zunanji videz avtomobila je sedaj bolj agresiven, ki je bolj primeren za SUV, občutenje notranjosti in opremljenosti pa je še bolj kakovostnejše. Kupci so pri prejšnjem vozilu zelo cenili vodljivost in vozne lastnosti, le to pa so sedaj še izboljšali. Ravno tako akustično udobje, posodobljena pa je vsa varnostna oprema. Vse to so naredili z namenom, da bi še povečalo prodajo, posledično pa bi se PHEV še bolj utrdil na slovenskem avtomobilskem trgu.

mitsubishi-outlander-phev-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466011721

Spremenjena prednja maska se sedaj kiti s piano črno barvo, katero pospremi temen krom. Odbijač je dobil podaljšek in zaščitno ploščo, da ima avtomobil še bolj izrazit videz športnega terenca. Tako zasenčene kot dnevne luči so sedaj v LED tehnologiji. Zadnje LED luči so razpotegnjene tudi na prtljažna vrata, antena je dobila videz plabuti morskega psa, srebrna zaščita spodnjega dela pa izžareva stabilnost in robustnost vozila. Na voljo so tudi nova 18 palčna platišča iz lahke litine.

mitsubishi-outlander-phev-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466011725

Prenovljena notranjost je še bolj sofisticirana in bi lahko zanjo rekli, da sodi v premijski razred in jo je mogoče naročiti v dveh barvnih kombinacijah. Osrednja konzola je bolj dovršena, lično pa jo pospremijo okrasni elementi. Sedeži so skrbno izdelani in iz kakovostnega materiala. Volan je ogrevan in odet v visoko kakovostno usnje.

mitsubishi-outlander-phev-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466011730

Zaradi električnega agregata ima PHEV sistem proti nenamernem pospeševanju, kateri z zaznavanjem in senzorji prepreči, da bi se zaleteli v oviro pred ali za avtomobilom, saj imamo zaradi električnih motorjev, v trenutku ko pritisnemo na stopalko za plin na voljo vso moč in ves navor. Nov je 360° monitor, kateri omogoča pogled okoli avtomobila s ptičje perspektive, s tem pa še kako olajša parkiranje ali izogibanje oviram. PHEV je bil deležen več kot 30 izboljšav materialov, katerim se lahko zahvalimo za manj hrupa v potniški kabini in predvsem za manj vibracij med vožnjo v avtomobilu. V ta namen so odebelili tudi stekla avtomobila.

mitsubishi-outlander-phev-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466011729

EV tehnologija omogoča vožnjo v treh različnih načinih, kjer pri EV načinu uporabljamo zgolj električna motorja in baterijo, pri zaporednem hibridnem načinu se uporablja bencinski motor za polnjenje baterija, za pogon pa elektro motorja, pri vzporednem hibridnem načinu pa za pogon skrbijo vsi trije motorji in se med seboj dopolnjujejo. Pogonski sklop tega hibrida je tako sestavljen iz pogonske baterije, dveh elektromotorjev in dvo litrskega bencinskega agregata z 89 kW (121 KM), kateremu elektromotorja doprinese še vsak po ocenjenih 25 kW (35 KM) moči. PHEV lahko s polno baterije naredi 52 kilometrov, baterija pa se pri uporabi hitrega polnjenja napolni v 30 minutah, pri uporabi navadne vtičnice pa polnjenje traja okoli 5 ur.

mitsubishi-outlander-phev-predstavitev-in-cene-novega-modela-1466011733

Outlander PHEV je moč naročiti s tremi nivoji opreme in sicer INTENSE- 47.490 €, INSTYLE- 49.990 € in INSTYLE+ - 50.990 €. Ob tem je potrebno omeniti, da se cena zniža ob pridobitvi subvencija s strani Eko sklada Republike Slovenije, katera lahko znaša do 4.500 €.

GALERIJA

  • Vir: Mitsubishi
  • Foto: Boštjan Horvat

AKTUALNO