Mini superleggera vision - mazda MX-5 lahko pospravi kovčke

  • 26.05.2014
  • Uredništvo
#

Mini proslavlja srečanje tradicije in modernosti na Concorsu d’Eleganza Villa d’Este 2014 s prav posebnim konceptom: MINI Superleggera Vision. Ekskluzivna interpretacija dvosedežnika z odprto streho je nastala v sodelovanju med MINI in Touring Superleggera, karoserijsko delavnico z bogato tradicijo s sedežem v Milanu.

mini-superleggera-vision-mazda-mx-5-lahko-pospravi-kovcke-1401086939

MINI Superleggera Vision je po eni strani klasični roadster, kompakten in agilen dvosedežnik, ki izraža najbolj minimalističen in čustven slog vožnje z avtomobilom; po drugi strani pa njegov električni pogonski sklop daje vozilu izrazito moderno vozno dinamiko.

V sodelovanju z MINI je podjetje Touring Superleggera oblikovalo in izdelalo dovršen, edinstven model, ki združuje tradicijo klasične karoserijske konstrukcije z avtentičnim britanskim oblikovanjem znamke MINI za ustvarjanje brezčasne estetske privlačnosti.

mini-superleggera-vision-mazda-mx-5-lahko-pospravi-kovcke-1401086937

Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik BMW Group Design o konceptu: »Touring Superleggera in MINI imata veliko skupnega: obe podjetji dajeta velik pomen svoji zgodovini in to je nekaj, kar določa njun zunanji videz vse do današnjega dne. Poleg tega obe poudarjata ikonsko obliko in lastne rešitve. Vsi ti elementi se združijo v MINI Superleggera Vision in tako je nastal eleganten avtomobil, ki interpretira britanski roadster pod vplivom italijanskega sloga in ročnega dela.«

GALERIJA

  • Vir: MINI
  • Foto: MINI

AKTUALNO