Mercedes-benz razred S coupe ima žaromete iz kristalov Swarovski

  • 11.02.2014
  • Žane Kurent
#

Dolg je malenkost več kot 5 metrov, širok 1,9 metra in visok zgolj 1,4 metra. S parom vrat je mercedes-benz razred S coupe eden najbolj mogočnih kupejev. 

mercedes-benz-razred-s-coupe-ima-zaromete-iz-kristalov-swarovski-1392125321

Sprednja maska je klasična mercedesova - športna, drzna, dinamična in uglajena. Povsem enako ima limuzina razreda S. Nadaljevanje je bolj zanimivo, saj spoznate novo oblikovno plat mercedes-benza. Da, zopet ima prste vmes slovenski oblikovalec Robert Lešnik. Visok zadek, par izpušnih cevi, kromirana letvica prtljažnika in vodoravni zadnji žarometi. Novo, drugačno in sveže.

Še bolj kraljevska je notranjost. Uporabljeni so samo najboljši materiali. Sedeži so vrhunski, vgrajena sta dva velika LCD zaslona, klasičen volan iz razreda S pa so nadomestili s športnim (z odrezanim spodnjim robom).

mercedes-benz-razred-s-coupe-ima-zaromete-iz-kristalov-swarovski-1392125316

Nadgradnja sistema Magic Body Control

Napredni sistem udobja pri vožnji Magic Body Control smo že spoznali pri limuzini razreda S. Napredno podvozje, ki analizira vašo pot nekaj metrov vnaprej ter tako prilagodi podvozje nepravilnostim na cesti. Z novo funkcijo se bo mercedes-benz razred S coupe v ovinkih nagibal kot motorist ali smučar.

mercedes-benz-razred-s-coupe-ima-zaromete-iz-kristalov-swarovski-1392125333

Še ena zanimivost so žarometi s 47-imi vgrajenimi kristali Swarovski. 17 jih sestavlja LED dnevne luči, ostalih 30 je v smernikih.

Vrh ponudbe predstavlja S63 AMG coupe

Kot se spodobi si takšen avtomobil zasluži samo najboljše. Zato je vgrajen 5,5-litrski V8 twin-turbo s 436 kW (593 KM) in 900 Nm. Pričetek prodaje je načrtovan v drugi polovici leta 2014. Takrat bodo znane tudi cene.

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

AKTUALNO