Mercedes-Benz razred C Coupe - Predstavitev in cene novega modela

  • 13.12.2015
  • Anže Berlič
#

Mercedes-Benz je predstavil najnovejšega člana razreda C, ki združuje tako športnost kot eleganco, ponaša pa se z izjemno aerodinamiko, zmogljivimi in učinkovitimi motorji, z naprednimi asistenčnimi sistemi pa postavlja nove standarde v razredu. Seveda govorimo o novem kupeju razreda C, kar pa sledi v nadaljevanju, je njegova podrobna predstavitev.

mercedes-benz-razred-c-coupe-predstavitev-in-cene-novega-modela-1450021675

Kupe predstavlja najbolj športno različico razreda C, katerega dopolnjuje nov prepoznavni element znamke Mercedes-Benz, »diamodt grill«. Od predhodnika je daljši za 60 mm, njegove kupejevske podobe pa praktično ne morete zgrešiti. Športni karakter poudarjajo serijska 17 palčna platišča in strešna linija, ki je za 15 mm nižja kot pri limuzini. Zadek kupeja deluje mogočno, zahvaljujoč ravnim zadnjim lučem s svetilnimi diodami.

mercedes-benz-razred-c-coupe-predstavitev-in-cene-novega-modela-1450021661

Notranjost je ravno tako pomembna kot zunanjost vozila in zato so zanjo uporabili le najboljše materiale.  Impresivni prednji športni sedeži omogočajo udobno sedenje, kot opcijsko izbiro pa si lahko naročite podajalec varnostnega pasu, katerega so premierno predstavili že leta 1984 v kupeju razreda E. Gre še za kako uporabno stvar, saj je neprestano obračanje in lovljenje varnostnega pasu nemalokrat že kar nadležno. Novo razvita je drsna ploščica, ki  istočasno služi kot naslon za roko, prepoznava pa vrsto gest, črk ali številk. Velik informativni zaslon je delno integriran v osrednjo konzolo in navdušuje z izjemno povezljivostjo in visoko resolucijo. Med mnogimi podrobnostmi notranjega oblikovanja lahko posebej izpostavimo zračnike s kovinskim izgledom in ročno izdelane dekorativne šive, ki dajejo notranjosti pridih pravega luksuza.

mercedes-benz-razred-c-coupe-predstavitev-in-cene-novega-modela-1450021666

Precej pozornosti je bilo namenjene tudi novemu Mercedes-AMG C 63 kupeju in kupeju S, pri čemer se slednji ponaša s konjenico težko kar 375 kW (510 KM). Spremenjen imata odbijač, zadek pa je še bolj opazen in še bolj mišičast. Na voljo je tudi Race start, ki vam omogoča optimalno elektronsko speljevanje, občutke ob takem speljevanju pa vam bo marsikdo zavidal.

mercedes-benz-razred-c-coupe-predstavitev-in-cene-novega-modela-1450021668

C kupe je na voljo tudi z zračnim vzmetenjem AIRMATIC, s kontolnikom DYNAMIC SELECT pa lahko izbirate med petimi različnimi voznimi programi. Veliko skrbi je bilo posvečeno varnosti in asistenčnim sistemom, kot je recimo opozorilo pred premajhno varnostno razdaljo. Aktivni asistent za ohranjanje smeri skrbi tako za zaviranje, pospeševanje, ohranja smer vožnje in opozarja če voznik nenamerno zapušča svoj vozni pas. Opcijsko je na voljo tudi Head-up Display, kateri projecira vse potrebne podatke v voznikovo vidno polje na vetrobranskem steklu.

Osnovna različica C kupeja z oznako 200d, šest stopenjskim ročnim menjalnikom in 125 kW (170 KM) moči je na voljo za 38.600 EUR, najdražja in s tem tudi najbolj športna AMG različica, C kupe S, pa je na voljo za 102.240 EUR.   

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: Anže Berli?

AKTUALNO