Mercedes-Benz, razred A – predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 26.10.2015
  • Gregor Žvab
#

Mercedes-Benz, razred A, je v aktualni, tretji generaciji, premiero doživel prav na slovenskih tleh. Avto, ki je takrat, kljub temu, da je ohranil ime, pomenil revolucijo Mercedesovega malčka, je tokrat doživel prenovo, ki ga dela še bolj zrelega in sodobnega.

mercedes-benz-razred-a-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1445895209

Nekaj zunanjih značilnosti. Nova sta žarometa, ter zadnji par luči. Izpušne cevi so sedaj integrirane v odbijač, maska vozila pa je dobila zgolj eno lamelo, prej je namreč imela dve. Avto tako izgleda še malenkost bolj športno, vendar pa je na predstavitvi vse najbolj očarala povsem nova zelena barva, imenovana Elbait green, ki A-ju presenetljivo dobro pristoji.

mercedes-benz-razred-a-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1445895216

Tudi notranjost je bila bolj osvežena, kot spremenjena. V kratkem bo na voljo Applov sistem Car Play. Integracije s sistemom za Androidne telefone za zdaj še ne bo, saj naj programska oprema teh telefonov ne bi ustrezala visokim Mercedesovim standardom. Na voljo je tudi izbira načina vožnje imenovan Dynamic Select, pri katerem lahko izbirate med režimi Eco, Sport, Comfort in Individual. Serijsko je le-ta na voljo pri samodejnih, 7 stopenjskih menjalnikih. Prenovljeni razred A je bil deležen tudi Mercedesovih asistenčnih sistemov. Sedaj si v njem lahko omislite sistem za zaviranje v sili, aktivni tempomat ter sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu.

mercedes-benz-razred-a-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1445895219

Posodobljena je tudi motorna paleta. Vstopna modela sta tako A160 (75 kW/102 KM) in A160d (66 kW/90 KM), najmočnejši pa ostaja A45 AMG, ki je dobil manjši prirastek moči, ta pa sedaj znaša 280 kW/381 KM. Pri štirih bencinskih in dveh dizelskih motorjih, je na voljo tudi štiri kolesni pogon 4Matic.

Za osnovnega A160 boste morali odšteti 22.500 EUR, medtem ko vas bo prvi dizel prišel tisočaka več. Najdražji A45 AMG je lahko vaš za 50.300 EUR. V prihodnjem koledarskem letu naj bi prodali 250 predstavnikov novega razreda A.

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO