Mercedes benz GLC - idealna mešanica udobja in športnosti

  • 19.06.2015
  • Klemen Miklavžin
#

Mercedesova vozila imajo nova poimenovanja. Tu mislim predvsem na terenska vozila, saj smo izgubili novo generacijo modela GLK in prejeli novega mercedes-benza GLC. Avtomobil je bolj mehkejše oblike kot predhodnik, z značilno mercedesovo masko, ki si jo je zamislil Slovenec Robert Lešnik, medtem ko zadnji del z žarometi spominja na novega mercedes-benza razreda C model T.

mercedes-benz-glc-1434706833

Vendar mercedovi možje ne stavijo samo na izgled. Zahtevali so najboljšo tehnologijo, visok nivo varnosti in kraljevo udobje. Thomas Weber, član uprave Daimler je na predstavitvi povedal: "Mercedes-benz GLC predstavlja nov, logičen korak naprej v naši filozofiji SUV vozil. GLC je kombinacija udobja in športnega pridiha, ki preseneča tako na cesti kot izven nje. Oblika in opremljenost pa ustvarjata poželenje."

Dodajmo, da je GLC rahlo večji kot njegov predhodnik, medtem ko je povsem drug občutek v notranjosti, kjer večje mere vozila pridejo bolj do izraza. Prostora za potnike je nedvomno več. Prtljažni prostor pa lahko povečate z zloženimi sedeži vse do 1600 litrov prostornine. 

mercedes-benz-glc-1434706801

Notranjost je oblikovno podobna tisti, ki jo najdemo v razredu C. So pa inženirji ponudili še eno novost: touchpad s prepoznjavo kretenj.

1001 način vožnje

Če si želite udobja na najvišji ravni, potem boste konkretno doplačali za Air Body Control sistem vzmetenja, ki ga lahko najdemo tudi v novemu razredu S. Na voljo je več sistemov vožnje pod imenom Dynamic Select: ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ in INDIVIDUAL. V kolikor boste zavili z glavne ceste na brezpotje, potem bo za vas program Rocking Assist, ki dvigne vozilo za 50 mm in temu primerno prilagodi vozne lastnosti. Še ena novost je head-up zaslon, ki vozniku ponuja informacije o hitrosti, omejitve na cestah, navigacijske napotke in druga sporočila.

mercedes-benz-glc-1434706807

mercedes-benz-glc-1434706809

mercedes-benz-glc-1434706811

Na voljo bodo naslednji motorji: GLC 250 4MATIC, GLC 220 d 4MATIC in GLC 250 d 4MATIC. Vsi so serijsko povezani z avtomatskim menjalnikom 9G-TRONIC. Hibridni sistem GLC 350 e 4MATIC bo uporabljal avtomatski menjalnik 7G-TRONIC PLUS.

Osnovna cena vozila naj bi bila okoli 45.000 evrov. V Slovenijo pride septembra 2015, skupaj s še enim članom terenskih vozil, mercedesom GLE.

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-benz
  • Foto: Mercedes-benz

AKTUALNO