Mercedes-benz CLA shooting brake - predstavitev in cena

  • 25.03.2015
  • Žane Kurent
#

Moderen, trendovski in eleganten karavan? Ali je to sploh mogoče? Odgovor je CLA shooting brake, ki ga predstavlja nemški mercedes-benz. Po štirivratni različici CLA coupe, ki je postala prodajna uspešnica, so oblikovalci pod vodstvom Roberta Lešnika naredili prostornejšo verzijo.

Agresiven izgled, dinamične poteze in dolga strešna linija, ki se konča povsem v zadku. CLA shooting brake je ekstravagantnež brez pravega konkurenta. Da gre za izredno premišljene oblikovalske linije priča podatek o koeficientu aerodinamike, ki znaša 0,26. "CLA shooting brake je namenjen kupcem, ki želijo avtomobil z izjemno zunanjo podobo, edinstveno zasnovo in visoko uporabno vrednostjo," je povedal Ola Kallernius, član uprave Daimler AG odgovoren za prodajo in marketing.

mercedes-benz-cla-shooting-brake-predstavitev-in-cena-1427303547

Kar se tiče izgleda, lahko prikimamo, da je edinstven in športen, tisti kupec, ki pa išče prostornega karavana za daljša potovanja z družino, pa bo poiskal katalog z napisom mercedes-benz razred C T-model. Vseeno je CLA shooting brake neprimerljivo bolj uporaben in prostoren od CLA coupe. Potniki, ki sedijo zadaj imajo več prostora, prtljažni prostor pa meri kar 495 litrov.

mercedes-benz-cla-shooting-brake-predstavitev-in-cena-1427303527

Kaj pa notranjost?

Potniški prostor ne razočara. Udobni sedeži, mikaven pogled na armaturni del in 17,8-centimetrski zaslon na sredini, ki je odporen na sončne žarke. Upravljanje multimedijskega sistema poteka preko vrtljivega stikala na sredinski konzoli. Kar se tiče opreme CLA shooting brake ponuja samodejno zaviranje pred trkom, sistem za spremljanje voznika in njegovega počutja, samodejno parkiranje, aktivni pokrov motorja...

GALERIJA

CLA shooting brake: na voljo od 28.260 evrov

Mercedes-benz CLA shooting brake je na voljo z dvema dizelskima in štirimi bencinskimi motorji. Za najhitrejše, pa je poleg 6-stopenjskega ročnega menjalnika na voljo tudi 7-stopenjski 7G-DCT menjalnik. Najdražji je CLA 45 AMG 4MATIC, ki ga poganja najmočnejši serijski štirivaljnik na svetu; 2,0-litrski motor z 265 kW (360 KM). Slednji stane 57.110 evrov.

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO