Mercedes-Benz C250 BlueTEC 4Matic

  • 21.05.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Pogonski sklop
  • udobje
  • kvaliteta izdelave
  • prestiž

MINUSI

  • (pre)velika platišča
  • pomanjkanje odlagal za pijače
Podobnosti z nekaj številk večjim S-om ne more in niti noče skriti. Dejstvo je, da povzema vse vidike elegance, ki so jih začrtali pri večjem bratu, tako da ju, z bolj zaspanim, jutranjim pogledom, zlahka tudi zamenjate. Kar nenazadnje niti ni slabo.

Aktualna generacija Mercedesovega razreda C na nek način postavlja mejnike znotraj ponudbe iz Stuttgarta. V zadnjih letih se je znamka oblikovno preporodila, za kar ima velike zasluge tudi slovenski oblikovalec Robert Lešnik. Kot zadnji model je novo, hišno podobo dobil prav razred C. Podobnosti z nekaj številk večjim S-om ne more in niti noče skriti. Dejstvo je, da povzema vse vidike elegance, ki so jih začrtali pri večjem bratu, tako da ju, z bolj zaspanim, jutranjim pogledom, zlahka tudi zamenjate. Kar nenazadnje niti ni slabo.

mercedes-benz-c250-bluetec-4matic-1432223401

Mali S

Oblika ga namreč dela, ravno v korelaciji z razredom S, še bolj prestižnega, kot morda dejansko je. Pa da mu nebi delali krivice. Notranjosti so se lotili prefinjeno in z občutkom. Sama armaturna plošča, s stikali kovinske barve je pregledna in uporabna. V testnem avtomobilu je bila odeta les orehove korenine, kar občutek prestiža v notranjosti zagotovo dvigne še stopničko višje, a je izbira tovrstnih dodatkov vedno stvar okusa. O kvaliteti izdelave ni potrebno izgubljati besed. Vse je tako, kot mora biti, tudi uporabljeni materiali pa so avtomobilu primerni.

mercedes-benz-c250-bluetec-4matic-1432223405

Dejstvo je, da je nabor asistenčnih sistemov, ki vam jih lahko ponudi Mercedes Benz razred C izjemno dolg. V testnem avtu smo imeli na voljo prilagodljive dolge luči v kombinaciji z inteligentnimi LED lučmi, kar v praksi pomeni, da avto sam zaznava promet in temu prilagaja snop žarometov. Navigacijski sistem je Garminov, tako da je večini Slovencev bržkone poznan, se pa vse skupaj dogaja na osrednjem zaslonu, nameščenem na vrhu armaturne plošče. Za lažje upravljanje celotnega sistema so pri Mercedesu razvili posebno drsno ploščico, nameščeno med sprednjima sedežema, vendar pa le-ta terja precej privajanja, tako da smo se mi raje držali preverjenega vrtljivega gumba, nameščenega pod njo. Na daljši rok pa je stvar zagotovo zelo dobrodošla.

mercedes-benz-c250-bluetec-4matic-1432223409

Idealen dizel?

Oznaka 250 BlueTEC sporoča, da je srce avtomobila 2.1 litrski turbo dizel, ki iz sebe spravi zelo spodobnih 150 kW (204 KM) in še bolj impresivnih 500 Nm navora. Kljub temu, da to obljublja že malodane športne zmogljivosti, pa je celoten avto naravnan k bolj udobni, potovalni vožnji, kjer omenjeno udobje nekoliko pokvarijo, sicer izjemno atraktivna, 19 palčna platišča z nizko presečnimi pnevmatikami, ki nekoliko slabše požirajo neravnine in se posledično nekaj več tresljajev prenese v kabina. Rešitev? Za palec manjše pnevmatike! Ko pa se cesta povsem zgladi, ga v udobju, v tem razredu, težko kdo prekaša. Tudi pri višjih hitrostih je, kljub izostanku športnega občutka, zelo suveren, to pa dopolnjuje tudi štiri kolesni pogon 4Matic, ki ima v osnovi moč med sprednjo in zadnjo osjo razporejeno 45:55, a jo je zmožen prilagajati glede na oprijem posameznih koles. Za prenos moči na vsa štiri kolesa pa skrbi odličen, že preverjeni sedem stopenjski samodejni menjalnik 7G-Tronic.

mercedes-benz-c250-bluetec-4matic-1432223397

Kljub izdatni zalogi moči pa ob tem ne trpi poraba. Tovarniške, ki znaša 4,8 l/100 km sicer najbrž ne boste dosegli prav pogosto, a se da pod šestimi litri peljati brez večjih težav. Testna poraba se je ustavila pri 6,5 l/100 km, kar je glede na moč in zmogljivosti, tudi dovolj dober podatek.

mercedes-benz-c250-bluetec-4matic-1432223396

Visoka, a razumljiva cena

Ponudba poslovnih avtomobilov je na slovenskem trgu pestra, saj je v rangu razreda C kar nekaj konkurenčnih predstavnikov, ki pa jih počasi načenja zob časa. Mercedesov odgovor na to je zelo dober, kar kaže tudi naziv »Svetovni avto leta 2015«, ki si ga je Mercedes Benz razred C prislužil pred nekaj dnevi. Ali bodo tudi slovenski managerji in tisti, ki spadajo v ciljno publiko najbolj popularne »zvezde« to tudi prepoznali, bo pokazal čas. Pogled na ceste razkrije, da je aktualna generacija pri nas že kar dobro zastopana, dobri pa so tudi obeti. Res je, da ni poceni,  a Mercedes še nikoli ni bil in tudi nikoli ne bo. Je pa slabih 57 tisočakov za avto, kakršen je testni, zagotovo primernih. Vse v življenju ima svojo ceno, pri čemer se nekaj splača, drugo spet ne. Ali se splača tak razred C? Tistemu, ki ima in ve, kaj potrebuje, zagotovo!

GALERIJA

                                                        Mercedes-Benz C250 BlueTEC 4Matic
Cena vstopne različice: 32.634 EUR (Mercedes-Benz C180)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 44.990 EUR (Mercedes-Benz C250 BlueTEC 4Matic)

Dodatna oprema: aktivni parkirni asistent, vključno s PARKTRONIC, zadnja deljiva klop 40/20/40, brisalnik vetrobranskega stekla s padavinskim senzorjem, Garmin MAP PILOT, media interface (priključek za audio naprave, npr. iPod, USB,…), prilagodljive dolge luči Plus, izvedba lesa orehova korenina, gretje prednjih sedežev, zunanjost AVANTGARDE, blago/imitacija usnja ARTICO črno, predpriprava za Garmin MAP PILOT, lita platišča 19 palčna s 6 prečkami, Audio 20 CD s poljem, občutljivim na dotik (Touchpad), LED inteligentni sistem luči, iridijsko srebrna kovinska barva, ambientna osvetlitev notranjosti, notranjost AVANTGARDE, paket komfortnih sedežev

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 56.971 EUR

Motor: turbo dizeski, 4 valjni, 2143 ccm, moč 150 kW (204 KM), navor 500 Nm

Mere: dolžina 4702 mm, širina 1810 mm, višina 1457 mm, prtljažnik 490 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 240 km/h, pospešek do 100 km/h 6,9 sekund

Poraba (tovarna): 5,0 l/100 km (mešano)

 

  • Vir: AvtoArena
  • Foto: AvtoArena.si; Matej Opaškar

AKTUALNO